Bakan Akar'dan ABD'ye çok sert S-400 ve Doğu Akdeniz mesajı

2 dk okuma
Bakan Akar'dan ABD'ye çok sert S-400 ve Doğu Akdeniz mesajı

Hızlı Özet

Akar, ABD'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığına değindi, "Bir takım kısıtlamalara gitmek müttefiklik ruhuna uygun değildir" ifadelerini kullandı. Akar, Mavi Vatan tatbikatının başarı ile sürdüğünü ifade etti, Yunanistan'a net mesaj gönderdi: Menfaatlerimizi korumakta kararlıyız.






Bakan Akar'dan S-400 ve Doğu Akdeniz mesajı: Bu milli bir meseledir..



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar S-400 ve Doğu Akdeniz gerilimi ile ilgili son dakika açıklamaları yaptı. Bakan Akar, S-400 konusunda ABD'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ifade etti, 'S-400 milli bir meseledir, egemenlik hakkımızı kullandık. S-400'leri bahane ederek bir takım kısıtlamalar yoluna gitmek müttefiklik ruhuna uygun değildir" dedi. Akar, Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran Yunanistan'a sert çıktı, "Menfaatlerimizi korumakta kararlıyız." diye konuştu.



Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD ile yaşanan S-400 gerilimine değindi, "Egemenlik hakkımızı kullandık." dedi. Akar, ABD'nin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığına değindi, "Bir takım kısıtlamalara gitmek müttefiklik ruhuna uygun değildir" ifadelerini kullandı. Akar, Mavi Vatan tatbikatının başarı ile sürdüğünü ifade etti, Yunanistan'a net mesaj gönderdi: Menfaatlerimizi korumakta kararlıyız.



DOĞU AKDENİZ MESAJI: MENFAATLERİMİZİ KORUMAKTA KARARLIYIZ



Bakan Akar'ın açıklamaları şöyle:



Gerekli cevap verildi. Bu tutumun iyi komşuluk ilişkilerine uygun olmadığını bir kere daha ifade ediyoruz. Kendi haklarımızdan asla vazgeçmeyiz. Kıbrıs dahil, mavi vatanımızdaki menfaatlerimizi korumaya kararlıyız, buna muktediriz. Tatbikatın icrası başarı ile devam etmektedir. Biz sadece kendi güvenliğimiz için değil, medeniyetimizin sorumluluğu gereği, dost ve kardeş ülkelerin güvenliği için de hareket etmekteyiz.



HOCALI KATLİAMI: AZERBAYCAN'A DESTEĞİMİZ BUGÜN DE, YARIN DA DEVAM EDECEK



Can Kardeşimiz olan Azerbaycan'a desteğimiz bugün devam ediyor, yarın da devam edecek. Tek vatan harekatına milletçe güçlü destek verdik. Azerbaycanlı kardeşlerimizin tüm imkanlarımızla yanlarındayız. Hocalı'da vahşice katledilen Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin acısı, yüreğimizde yaşamaya devam ediyor. Bu katliamı unutmadık, unutmayacağız. Hocalı'da şehit edilen tüm kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz.



S-400 TEPKİSİ: MİLLİ MESELEDİR, EGEMENLİK HAKKIMIZI KULLANDIK



Bu milli bir meselesidir, Türkiye egemenlik hakkını kullandı. S-400 savunma sistemi, tehdit ve tehlikeye karşı ihtiyaç duyulduğunda kullanılır. Türkiye'ye karşı bir taarruz niyeti yoksa kimseye zararı yok. 10 yıl boyunca ABD'ye tekliflerimizde vurguladığımız teknolojik işbirliği ve uygun fiyat teklifine yeterli cevap alınmamıştır. S-400 meselesi üzerinden ülkemize F-35 başta olmak üzere birtakım kısıtlamalar uygulanması müttefiklik ruhuna uygun değil.



TSK'DAN İHRAÇLAR



15 Temmuz'dan beri 21 binden fazla kişi ihraç edildi.



 




Bu haber 985 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mansur Yavaş Ankara'yı hastanelik etti..Su kaynaklı salgın iddiası
Gündem

Mansur Yavaş Ankara'yı hastanelik etti..Su kaynaklı salgın iddiası

Ankara'nın Altındağ ve Mamak ilçelerinde 26-27 Temmuz'da yaşanan su kesintisinin ardından binlerce kişinin benzer sağlık sorunları yaşadığı iddia edildi. Sosyal medyada 'su kaynaklı salgın' söylentileri yayılırken, ASKİ şebeke suyunun güvenli olduğunu duyurdu, Sağlık Bakanlığı ise konuya ilişkin henüz resmi bir beyanda bulunmadı.

Habervitrini9560 Görüntüleme
İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti'ye geçebilir
Gündem
#Güncel#Gündem#İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi AK Parti'ye geçebilir

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu

Habervitrini10454 Görüntüleme
Yeni Parti Yeni Rakı'ya benzeyen logosunu değiştiriyor
Gündem

Yeni Parti Yeni Rakı'ya benzeyen logosunu değiştiriyor

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, kamuoyunda tartışma yaratan görselin bir logo olmadığını, partinin ismini tanıtmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılmış bir tasarım olduğunu belirtti. Özel, nihai logonun belirlenmesi için farklı yöntemlerin değerlendirileceğini ifade etti.

Habervitrini14010 Görüntüleme
Akıllı Temizlik Teknolojileri Yükselişte: Dikey Süpürge ve Robot Süpürge Modelleri Hayatı Kolaylaştırıyor
Gündem

Akıllı Temizlik Teknolojileri Yükselişte: Dikey Süpürge ve Robot Süpürge Modelleri Hayatı Kolaylaştırıyor

Ev temizliğinde teknolojinin sunduğu yenilikler, kullanıcı alışkanlıklarını hızla değiştiriyor. Günümüzde zaman tasarrufu sağlayan, pratik kullanım sunan ve gelişmiş özelliklerle donatılan temizlik cihazları büyük ilgi görüyor. Özellikle dikey süpürge, robot süpürge ve Roborock robot süpürge modelleri, ev işlerini kolaylaştıran çözümler arasında öne çıkıyor.

Habervitrini14659 Görüntüleme