Sağlık
  • 27.10.2010 13:57

BAKAN AKDAĞ RANDEVU SİSTEMİNİ ELEŞTİREN GAZETECİYE BAKIN NE YAPTIRDI?

OKTAY FANİ
ERZURUM

Gezi ve incelemelerde bulunmak üzere dün akşam memleketi Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, akşam yemeğinde gazetecilerle bir araya geldi. Sağlık hizmetlerine daha etkin ve verimli bir şekilde ulaşılması amacı başlatılan Sağlıkta Dönüşüm Projesi'nin en önemli çalışmalarından olan Merkezi Hastane Randevu Sistemi hakkında bilgi veren Bakan Akdağ, şu an 9 kentte uygulanan sistemin 2011 sonuna kadar tüm illerde hayata geçirileceğini belirtti.

140 personelin çalıştığı MHRS merkezinde şu an ayda 8 bin çağrı ve 6 bin 500 randevu alındığını aktaran Bakan Akdağ, bu sistem için dikkatli bir yazılım hazırlattıklarını söyledi. Her hastanenin kendi doktorunun bir aylık poliklinik çalışma çizelgesini elektronik sisteme kaydettiğini ifade eden Bakan Akdağ, "MHRS'yi arayan bir kişi operatörden istediği doktor için randevu alabiliyor. Telefonun diğer ucundaki görevli doktorun poliklinik takvimine bakarak vatandaşa randevu veriyor. Bunun anlamı artık hastanelerde disiplinli bir iş ahlakı gerçekleşiyor" diye konuştu.

Bakan Akdağ'ın MHRS'yle ilgili açıklaması üzerine konuşan bir basın mensubu Erzurum'daki Palandöken Devlet Hastanesi Kulak Burun Boğaz Polikliniği için randevu alma girişiminin başarısız olduğunu söyleyerek, sistemi eleştirdi. Bunun üzerine gazeteciden kameralar önünde 182 MHRS Çağrı Merkezi'ni arayarak randevu almasını isteyen Bakan Akdağ, istenen randevunun alınması üzerine, "Demek ki alınabiliyormuş" karşılığını verdi. Basın mensubunun, 'Efendim randevu alamadığıma ilişkin şahidim var' sözü üzerine Bakan Akdağ, "Burada da 50 kişi var randevu aldığını gören" dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 02:29

İLGİLİ HABERLER