Gündem
  • 30.6.2020 21:13

Bakan Albayrak ve şine yapılan alçaklık AK Parti'yi ayaklandırdı

Bakan Berat Albayrak'a yönelik çirkin saldırıya tepki yağıyor: Yargı önünde hesap verecek...

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dördüncü kez baba olma sevinci yaşarken, sosyal medyada ahlaksız bir paylaşım ile saldırıya uğradı. Bakan Albayrak'ı ve ailesini doğrudan hedef alan paylaşıma vatandaşlar tepki gösterirken, AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da çok sert bir paylaşımda bulundu. Muş, ahlaksız paylaşımı yapan hesabın kullanıcısının yargı önünde hesap vereceğini belirtti, CHP'nin sessiz kalmasını eleştirdi. Muş, "Bu alçaklara sessiz kalıp çifte standartlı davranan CHP'ye sesleniyorum: İkiyüzlüsünüz, riyakarsınız!" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da, çirkin saldırıyı kınadığını bildirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak dördüncü kez baba oldu. Berat Albayrak ve Esra Albayrak çifti yeni doğan bebeklerine Hamza Salih adını verdi. Çiftin mutlu gününde bir Twitter tetikçisi alçak bir paylaşımda bulundu. Bakan Albayrak ve eşini doğrudan hedef alan ahlaksız paylaşıma tepkiler çığ gibi büyüdü, Albayrak'a destek mesajları yağdı.

AK PARTİ'DEN ALÇAK PAYLAŞIMA ÇOK SERT TEPKİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Twitter üzerinden yapılan alçak paylaşıma tepki gösterdi. Kişisel hesabından paylaşımda bulunan Mehmet Muş, konunun yargıya taşınacağını belirtti.

Muş, "Haysiyetsiz, alçak bir Twitter tetikçisi, Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ın ailesine yönelik ahlaksız bir paylaşımda bulunmuş. Bu şerefsiz, yargıya hesap verecek elbette!" ifadelerini kullandı.

CHP'NİN SESSİZLİĞİNİ ELEŞTİRDİ: RİYAKARSINIZ

Muş paylaşımında CHP kanadının konuya karşı sessizliğini eleştirdi. Muş şu ifadeleri kullandı: Bu alçaklara sessiz kalıp çifte standartlı davranan CHP'ye sesleniyorum: İkiyüzlüsünüz, riyakarsınız!

BİR TEPKİ DE İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak'ı yeni doğan bebekleri vesilesi ile tebrik etti. Albayrak ailesine yönelik alçak paylaşımı ise kınadı.

Altun sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı:

Sayın Bakanımız Berat Albayrak'ı ve eşi Esra Albayrak Hanımefendi'yi dün gece dünyaya gelen yeni yavruları vesilesiyle tebrik ediyorum. Hamza Salih'in ailesi, vatanı ve milleti için hayırlı bir evlat olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyorum.

Bu güzel haber karşısında bile, insanlıktan nasibini almamış bir güruh, anneliğin kutsiyetini ve çocukluğun masumiyetini hiçe sayarak organize bir saldırı ve hakaret furyası başlattı. Bu tavrı esefle kınıyor, şiddetle lanetliyorum.

Vicdan ve ahlaktan yoksun bu arsızlığın manevi, kültürel ve toplumsal değerlerimiz içerisinde asla yeri yoktur. Bu örgütlü ahlaksızlığa karşı tepkisiz kalanların riyakarlığını da görmezden gelemeyiz.

İkiyüzlülüğü ve ahlaksızlığı zihniyetlerinin bir parçası haline getirenlere karşı biz hakikatin ve ahlakın tarafı olmayı sürdüreceğiz. Kimse hakarete uğramasın, kimsenin izzeti hedef alınmasın diye daha çok mücadele edeceğiz.


ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL: HESABINI HUKUKA VERECEK

Tepki gösteren isimler arasında yer alan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, alçak paylaşımı yapanın hukuk önünde hesap vereceğini söyledi. Gül paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

Körpecik yavruya, annesine, babasına çirkin iftiralarla saldırma düşkünlüğüne sapmış, ruhunu nefrete boğdurmuş; ağzı bozuk, fikri çürük, aynı havayı solumaktan hicap duyduğumuz güruhu kınamak bile zûl geliyor. İnsanlıktan nasipsiz bu şahıslar hesabını hukuka verecektir.

BAKAN VARANK: KAFALARINI DEVE KUŞU GİBİ KUMA GÖMÜYORLAR

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varannk ise şu sözlerle alçak saldırıya tepki gösterdi:

Geçtiğimiz günlerde sahte duyarlılık gösterisi için sıraya girenler; konu, insanlıktan bihaber namussuzların sayın Cumhurbaşkanımızın kızı ve yeni doğmuş torununa saldırması olunca, kafalarını nasıl deve kuşu gibi kuma gömüyorlar hayretle izliyoruz. Yazıklar olsun!

ÖMER ÇELİK: AHLAK YOKSUNLARININ YENİ DOĞAN MASUM BİR BEBEĞİ HEDEF ALARAK...

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik: Nefret söyleminin her zaman haysiyet yoksunu müşterileri vardır. Aile değerlerini nefret söyleminin konusu yapan siyasilerin müşterisi bataklıkta çıkıyor. Bu siyasilerin ürettiği iklimde nefes alan ahlak yoksunlarının yeni doğan masum bir bebeği hedef alarak, Sn Cumhurbaşkanımızın ailesine, Hazine ve Maliye Bakanımız Sn @BeratAlbayrak ve değerli eşi Esra Albayrak'a dönük kullandıkları ifadeler haysiyetsizliktir. Aile değerlerini sistematik olarak hedef alan siyasiler, teşvik ettikleri bu çirkin iklimden sorumludur. Biz aile değerlerinin haysiyetini savunmaya devam edeceğiz.

 

İBRAHİM KALIN: BU SEFİL VE KARANLIK ZİHNİYETİ LANETLİYORUM

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve eşi Esra Albayrak, dördüncü bebeklerini kucağına aldıklarını duyurmaları ardından ağır hakaret ve iftiralara maruz kalmıştı. Albayrak ailesine yönelik yapılan çirkin saldırıya bir tepki de Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'dan geldi. Kalın, "Bu alçaklığı, kamu vicdanında ve hukuk önünde cezasız kalmayacaktır. Bu sefil ve karanlık zihniyeti lanetliyorum" dedi.



Hakaret ve iftiralara tepkiler sürerken Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın da Albayrak ailesine destek verdi. Kalın açıklamasında şunları kaydetti: "Esra Albayrak hanımefendiye yönelik paylaşımda bulunan kişinin 'bel hum adall' olduğu aşikârdır ve bu alçaklığı, kamu vicdanında ve hukuk önünde cezasız kalmayacaktır. Bu sefil ve karanlık zihniyeti lanetliyorum" dedi.

BAKAN ALBAYRAK TWİTTER'DAN MUTLULUĞUNU BÖYLE PAYLAŞMIŞTI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mutluluğunu Twitter'dan paylaşmış, şu ifadeleri kullanmıştı:

Rabbimize şükürler olsun, bu gece 4. evladımız Hamza Salih ailemize, dünyamıza sefalar getirdi. Sevgili eşim Esra'ya bize bu mutluluğu yeniden yaşattığı için sevgi ve minnetlerimi sunuyorum. Dualarınızı bekleriz.

 

HİLAL KAPLAN: HİÇBİR DEĞER YARGISI VEYA KURAL TANIMAYAN BİR NEFRET

Sabah Gazetesi yazarı Hilal Kaplan da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yeni doğmuş bebek veya lohusa anne.. Hiçbir değer yargısı veya kural tanımayan bir nefret. Ondan sonra da üsluptan, seviyeden, kutuplaşmadan bahsederler!" dedi.

FATMANUR ALTUN: SOSYOPATİK KÖTÜLÜKTEN ARTIK USANDIK

TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Fatmanur Altun: Kim bilir kaçıncı kez kadın derneklerini göreve çağırıyorum! Yeni doğum yapmış anneye ve el kadar yavrusuna bile nefret kusup "bunlar da hiç eleştiri kabul etmiyor" diyenlere de Hak-hukuk, özgürlük naraları atıp durmadan küfür seansları yapanlara da İki cümle söyleyin artık! Her şeyi sadece kendisi için isteyen, başkalarının asgari yaşamsal haklarına bile zerre kadar saygısı olmayan, ahlak alıp, ahlak satan bu duyarsız, nerdeyse sosyopatik kötülükten artık usandık. Esra ve Berat Albayrak bizdendir. Biz, bizi savunmaya devam edeceğiz.

 

"GELECEK NESİLLERİ BU SİSTEMATİK KÖTÜLÜKTEN KORUMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu yaptığı paylaşımda: Yeni doğmuş bir bebek üzerinden ailesine hakaret etme haysiyetsizliğini gösterenler insan suretindeki acınası varlıklardır. Bu kötülüğün Esra Albayrak gibi mütevazi, edepli ve ahlaklı bir insana dil uzatacak seviyeye gelmesi gözü dönmüşlüğün boyutu açısından ilginç bir örnektir. Ağızlarından insanlık adına tek bir faydalı söz çıkmayan bu sefillerle #KüfürsüzHayatMümkün diyerek mücadele edecek, gelecek nesilleri bu sistematik kötülükten korumaya çalışacağız.

 
 
Güncellenme Tarihi : 1.7.2020 00:39

İLGİLİ HABERLER