
Bakan Avcı, 3 saat pist başında bekledi
OLAĞANÜSTÜ kış şartlarının Ürdünün başkenti Ammanda da etkili olması nedeniyle, içinde Milli Eğitim Bakanı ve beraberindeki heyetin de bulunduğu THYnin bugün saat 06.00'da Ammandan kalkması gereken uçağı, tipi nedeniyle 4 saatlik gecikmeyle kalktı.
THY yetkililerinden alınan bilgiye göre, Amman-İstanbul seferini yapacak olan ve bu sabah Türkiye saati ile 06.00da kalkması gereken THY uçağı, saat 07.00de yolcularını aldı ve pist başında beklemeye başladı. Ancak kar yağışının şiddetini arttırması nedeniyle uçak, yeterli görüş mesafesi olmadığı ve buzlanma yüzünden ancak 09.55de kalkış yapabildi. Milli Eğitim Bakanı Avcı ve beraberindeki heyet, pistin açılabilmesi için uçağın içinde 3 saat bekledi. Uçağın, saat 13.30'da Atatürk Havalimanında olması bekleniyor.
Ürdün Eğitim Bakanı Muhammed Teneybetin resmi davetlisi olarak Ammana giden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcının, her iki ülke arasında eğitimde işbirliği konularında görüşmeler yaptığı öğrenildi.
Faik KAPTAN-Murat ÇAKIR/İSTANBUL,(DHA)