Gündem
  • 3.3.2021 14:58

Bakan Çavuşoğlu : Mısır'la kendi aramızda anlaşma imzalayabiliriz

Doğu Akdeniz'de flaş gelişme! Bakan Çavuşoğlu açıkladı: Kendi aramızda anlaşma imzalayabiliriz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı son dakika açıklamasında; "İlişkilerimizin seyrine göre biz de Mısır'la deniz yetki alanlarını müzakere ederek bir anlaşma imzalayabiliriz"dedi. İnsan Hakları Eylem Planı'na da değinen Çavuşoğlu, önemli açıklamalarda bulundu.Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gürcistan Dışişleri Bakanı Davit Zalkaliani ile görüştü. İki bakan görüşme sonrası kameraların karşısına geçerek soruları yanıtladı.

Bakan Çavuşoğlu'nun yanıtlarından satır başları;

İNSAN HAKLARI EYLEM PLANI AÇIKLAMASI

Her şeyden önce Cumhurbaşkanımızın açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı'na katkılarından doları Adalet Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bu eylem planının amacı vatandaşımızın hak ve özgürlüklerini artırmak. Hukukun üstünlüğünü daha da güçlü şekilde tesis etmek istiyor. AB Konseyi , BM gibi önemli uluslararası kurumların referansları dikkate alındı.

VİZE SERBESTİSİ

Vize serbestisesinin geri kalan şartlarını da sağlayacak şekilde yapıldığını görüyoruz. Temel hak ve özgürlükler alanını genişletirken, AB kurumlarıyla ilişkilerimize de katkı sağlayacaktır. AB üyelik sürecin fasılların açılış ve kapanış sürecini gerçekleştireceğiz. Üyelik sürecinin canlandırılması için bizim için yeterli. AB tarafından samimi siyasi görüş bekliyoruz.

AB ve Gürcistan ve Ukrayna'ya gösterdiği esnekliğin yarısı sağlasa vize serbestliği olabilirdi.

MISIR İLE ANLAŞMA İMZALAYABİLİRİZ

Mısır, Yunanistan ile bir anlaşma imzaladığı zaman da bizim kıta sahanlığımızın güney sınırlarına saygı duydu, bu anlaşmada görüyoruz. Şimdi bizim kıta sahanlığımızın içine girmeden kendi kıta sahanlığı içinde faaliyetlerini sürdürüyor. Bunu yaparken de bizim kıta sahanlığımıza saygı duyuyor, biz bunu olumlu karşılıyoruz. İlişkilerimizin seyrine göre biz de Mısır'la deniz yetki alanlarını müzakere ederek bir anlaşma imzalayabiliriz"

 

Güncellenme Tarihi : 3.3.2021 15:13

İLGİLİ HABERLER