Gündem
  • 13.1.2015 14:26

Bakan Elvan'dan Ermenekli madenci ailelerine müjde

Bakan Elvan, Türksat Gölbaşı Yerleşkesini ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, Bakan Elvan'ın açıkladığı aktif bilgilendirme sistemiyle ilgili detay istemesi üzerine Elvan, "Aktif bilgilendirme sistemiyle ilgili olarak şuanda tüm çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. En geç 6 ay içerisinde biz bunu hizmete sunacağız. Biz tüm vatandaşlarımıza bu hizmeti sunabileceğimiz gibi bazı bilgileri vatandaşın talebi üzerine biz vatandaşlarımıza sunabiliriz. Biz tamamıyla vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda hareket edeceğiz. Bu sistem oldukça önemli. Çünkü oyle hadiseler yaşanıyor ki, bir trafik cezası veriliyor kullanıcının haberi olmuyor. Aradan 3 yıl 5 yıl 10 yıl geçiyor. Faiziyle birlikte önemli bir meblaya ulaşabiliyor. Vergi borçlarında da aynı şekilde. Bu açıdan vatandaşı bilgilendirme açısından oldukça önemli diye düşünüyorum" karşılığını verdi.

Karaman Ermenek'te yardım kampanyası çerçevesinde her aileye ev verilmesiyle ilgili son gelişmelerin sorulması üzerine Bakan Elvan, şunları kaydetti:

"Ermenek'teki faciadan sonra TOBB her bir aileye bir ev verme taahhüdünde bulunmuş idi. Ankara Büyükşehir Belediyemiz, İstanbul Büyükşehir Belediyemiz böyle ilave bir adım atacak. Ankara Büyükşehir Belediyemiz biliyorsunuz 6 ev verme taahhüdünde bulunmuş idi. Bununla ilgili kararı zannedersem aldılar. Yine bir iki ilçe belediyemizinde bu yönde istekleri oldu. Bizim buradaki hedefimiz ailelere bir değil iki ev verebilmek. Bunu da sağladığımızı düşünüyorum şuan itibariyle. Yasal olarak yapılması gereken düzenlemeler var. Önümüzdeki günlerde bu düzenlemeler de yapılacak. Soma'da ki uygulamaların benzeri olacak".

PELİN ÜZEK

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:55

İLGİLİ HABERLER