Ekonomi
  • 2.7.2010 12:47

BAKAN ERGÜN'DEN EPDK'YA ELEKTRİK İNDİRİMİ ELEŞTİRİSİ

ESKİŞEHİR - Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) elektrik fiyatlarında indirim kararını iptal etmesiyle ilgili olarak kurumun, bu tür ileri geri adımlarla piyasada tedirginliğe yol açmaması gerektiğini belirterek, ''İndirime gittim diyorsa, uygulamalı. Üç gün sonra 'yanlış yapmışız, pardon indirimi geri aldık' gibi bir yaklaşım doğru bir yaklaşım değil'' diye konuştu.
Türkiye'nin rekabet gücünü ucuz enerji, ucuz hammadde, ucuz işçilikle yakalayamayacağına vurgu yapan Ergün, Türkiye'nin kısa vadede böyle bir şansı olmadığını belirtti.
Bakan Ergün, diğer ülkelerin Türkiye'ye göre bu alanlarda çok daha avantajlı oldukları için, Türkiye'nin ucuz enerji, ham madde, işçilik gibi rekabet avantajlarını ararsa, rekabeti çok geride aramış olacağını, Türkiye'nin rekabeti daha ileride araması gerektiğini anlattı.
Türkiye'ye, ileri teknoloji, Ar-Ge, inovasyon, tasarım gibi alanların rekabet avantajı sağlayacağını ifade eden Ergün, enerji fiyatlarını çok yüksek rekabet avantajı sağlayacak noktalara çekmenin bugün itibariyle mümkün görünmediğini söyledi.
Bakan Ergün, Türkiye'nin enerji de dışa bağımlılık konusunda yüksek bir noktada olduğunu anımsatarak, nükleer enerjinin Türkiye'yi bu konuda büyük ölçüde rahatlatacağını belirtti.
Türkiye'nin nükleer enerjiyle hem daha temiz, güvenli ve daha ucuz bir enerjiye ulaşmış olacağına işaret ederek, O konudaki yatırımları hızlandırdıklarını bildirdi.
Ergün, ''Enerji fiyatlarında özellikle EPDK bu tür ileri geri adımlarla piyasada tedirginliğe yol açmamalı. Bundan sonraki adımlarını iyi hesaplamalı. Eğer enerji fiyatlarında ben bir indirime gittim diyorsa o indirimi uygulamalı. Üç gün sonra yanlış yapmışız pardon indirimi geri aldık gibi bir yaklaşım doğru bir yaklaşım değil. En azından piyasalar açısından ciddi bir sorunla karşı karşıya kalabiliriz. Dolayısıyla EPDK'nın bu yaklaşımı bundan sonrası için en azından daha sağlıklı adımlar atmasına vesile olmalı. EPDK keşke attığı adımı kısa zaman sonra bir geri adım olarak ortaya koymasaydı. Bu tür kararlar alınırken iyi hesaplanarak alınması ve açıklanması gereken kararlardır'' diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 06:15

İLGİLİ HABERLER