Bakan Fidan: PKK/YPG, tüm bölge için büyük bir tehdit

1 dk okuma
Bakan Fidan: PKK/YPG, tüm bölge için büyük bir tehdit

Hızlı Özet

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından, bölgedeki en büyük tehdidin terör örgütü PKK/YPG olduğuna dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Suriye'de Esad rejiminin devrilmesinin ardından, bölgedeki en büyük tehdidin terör örgütü PKK/YPG olduğuna dikkat çekti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Münih Güvenlik Konferansı’nda yaptığı konuşmada, Suriye’deki PKK/YPG varlığının bölgeye ciddi bir tehdit oluşturduğunu vurgulayarak, Şam yönetiminden bu örgütlere karşı iş birliği beklediklerini belirtti.

"KENDİLERİNİ DEAŞ BAHANESİYLE SAKLIYORLAR, DEAŞ YOK"

Fidan, terörist grupların Suriye'nin kuzeyinde toplanarak kendilerini DEAŞ'a karşı mücadele bahanesiyle sakladığını ancak sahada böyle bir savaşın olmadığını ifade etti.

"MİLYONLARCA SURİYELİ, BU KAYNAKLARDAN MAHRUM BIRAKILAMAZ"

Ayrıca, PKK/YPG’nin Suriye topraklarının üçte birini işgal ettiğini ve petrol ile doğalgaz kaynaklarını kontrol altına alarak ülkenin doğal zenginliklerini sömürdüğüne dikkat çekti. Milyonlarca Suriyelinin bu kaynaklardan mahrum bırakılmasının kabul edilemez olduğunu belirten Fidan, bölgedeki güvenlik tehdidinin ortadan kaldırılmasının yalnızca Türkiye için değil, tüm bölge için hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber 878 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama
Gündem

Türkiye'den Suudi Arabistan'daki saldırıya kınama

Dışişleri Bakanlığı, Irak üzerinden Suudi Arabistan'a yapılan İHA saldırılarını en güçlü şekilde kınadı. Irak hükümetinin sorumluları bulmak için başlattığı soruşturmadan memnuniyet duyulduğunu açıkladı.

Habervitrini13045 Görüntüleme
MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler
Gündem

MHP’den 'Terörsüz Türkiye' modeli için dikkat çeken sözler

MHP İstanbul İl Başkanlığının Şile’de düzenlediği istişare kampında "Terörsüz Türkiye" sürecine ilişkin mesajlar verildi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Türkiye’nin kendi şartlarına göre oluşturduğu "Terörsüz Türkiye" modelinin başka ülkelerdeki örneklerden farklı olduğunu belirterek, modelin önümüzdeki yıllarda çatışmalı ortamların çözümünde örnek gösterileceğini ve üniversitelerde ders olarak anlatılabileceğini söyledi.

Habervitrini13801 Görüntüleme
Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama
Gündem

Marmara'da deprem dengesi değişiyor mu? Uzmandan açıklama

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Anadolu levhasının batıya doğru hareketi ve Marmara'nın derin kesimlerindeki fay hareketliliğine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Bektaş, derinlerdeki sürünmenin faydaki sürtünmeyi azaltabileceğini belirterek, bunun beklenenden daha küçük bir depremle sonuçlanabileceğini ifade etti.

Habervitrini13023 Görüntüleme
ABD'nin GKRY kararına Türkiye'den sert tepki!
Gündem

ABD'nin GKRY kararına Türkiye'den sert tepki!

ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne (GKRY) yönelik silah ambargosunu kaldırma kararını 30 Eylül 2027'ye kadar uzatmasına Türkiye'den tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı, kararın Ada'daki taraflar arasındaki güveni daha da zedeleyebileceği uyarısında bulunurken, Kıbrıs Türk halkının hak ve güvenliğinin korunmaya devam edeceğini bildirdi.

Habervitrini10516 Görüntüleme