Gündem
  • 17.6.2014 17:24

Bakan Fikri Işık kürsüde fenalaştı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık Sakarya'da açıklama yaptığı sırada,fenalaştı. Sağlık görevlilerinin salonda yaptığı ilk müdahalenin ardından Bakan Işık sedyeyle ambulansa taşındı. Ambulansta tedavisi tamamlanan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ambulanstan inerek, makam aracıyla fabrikadan ayrıldı.

BAKAN IŞIK, KÜRSÜDE KONUŞURKEN FENALAŞTI

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adapazarı'nda bugün hizmete açılan Türk Traktör Fabrikası'nda düzenlenen törende konuşurken kan şekeri düşünce fenalaştı.

Olay bugün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Türk Traktör Fabrikası'nın açılış törenine katılan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kürsüde konuşma yaptığı sırada fenalık geçirdi. Konuşmasını yarıda keserek kan şekerinin düştüğünü ve ve konuşmasını tamamlayamayacağını söyleyen Bakan Işık'ın yardımına çevredekiler ve korumaları koştu. Korumalarının yardımıyla sahnenin kenarına oturtulan Bakan Işık'a burada müdahale edildi. Bakan Işık daha sonra hazır bekletilen ambulansa konuldu ve müdehaleye ambulans içinde devam edildi.

OTOMOBİLLE AYRILDI

Sağlık ekipleri, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'a ambulans içinde yaklaşık 25 dakika müdahalede bulundu. Müdahalenin ardından kendine gelen Bakan Işık, daha sonra oraya gelen makam otomobiline geçerek tören yerinden ayrıldı. Bakan Işık'ın tedavi için bir hastaneye gidip gitmediğine ilişkin bilgi alınamadı. 

BAKAN IŞIK TABURCU EDİLDİ

Sakarya’da bir fabrikanın açılışında yaptığı konuşma esnasında fenalaşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kaldırıldığı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden taburcu edildi.
Kürsüde konuşma yaptığı sırada fenalaşarak fabrika önünde bulunan ambulansa taşınan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından makam aracı ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi. Hastanenin acil servisinde yapılan kontrollerin ardından Kardiyoloji Servisi’ne kaldırılan Bakan Işık, yaklaşık 3 saat müşahede altında tutuldu. Yapılan tetkiklerde olumsuz bir sonuca rastlanılmaması sonucu Bakan Işık taburcu edildi.
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Tahir Büyükakalın, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Başkanı Mahmut Kösemusul ve daire müdürleri hastaneye gelerek, Bakan Işık’ın durumu hakkında bilgi aldılar.
Hastane çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Işık, “Programımız yoğundu, bir de sıcak olunca bir ani tansiyon düşmesi yaşadım. Arkadaşlar biraz tedbirli davranalım diye hastaneye kaldıralım dediler. Bizde hastaneye geldik. Burada tetkikler yapıldı, herhangi bir sorun yok. Sadece aşırı yoğunluk ve sıcaklıktan dolayı bir tansiyon düşmesi. Allah’a şükür gayet iyiyim. İlginize çok teşekkür ederim” dedi.
Bakan Işık, taburcu edildikten sonra Ankara’ya doğru yola çıktı.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.

 

 

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:07

İLGİLİ HABERLER