Sağlık
  • 3.5.2021 14:51

Bakan Koca: Test sayılarının düşmesi, vaka sayılarının düşmesinin sonucudur

Sağlık Bakanı Koca, vaka sayılarıyla ilgili ortaya atılan iddialara yanıt verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Edirne'deki Valilik ve Sultan 1. Murad Devlet Hastanesi ziyareti sonrası kameraların karşısına geçti.

Bakan Koca, salgının seyri ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tam kapanmada hızlı düşüş hedefine vurgu yapan Bakan Koca, vakalardaki düşüş ile test sayısının azalmasının bağlantılı olduğu iddialarına değindi.

"ASILSIZ İDDİALAR GÜNDEMDE"

Asılsız değerlendirmelerin gündeme geldiğini söyleyen Koca, "Düşüş ile test sayısı arasında ilişki kurarak, test sayısı düşüşü ile vaka sayısı düştüğü yönünde asılsız değerlendirme görüyoruz. Testler semptom gösteren kişilere ya da temaslı kişilere yapılmaktadır. Kısıtlama ile temasın azalması beklenen bir durumdur.

"TEST SAYISININ DÜŞMESİ, VAKALARIN DÜŞMESİNİN SONUCU"

Son iki haftada hastaneye müracaat edenlerin sayısı yarı yarıya düştü. Test sayısının düşmesi vaka sayısının düşmesinin sebebi değil sonucudur. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Koca: Test sayılarının düşmesi, vaka sayılarının düşmesinin sonucudur

"TEDBİRLER ETKİSİNİ GÖSTERİYOR"

Tam kapanma sürecine ilişkin de konuşan Koca, "Son haftalarda gördüğümüz vaka artışı nedeniyle tam kapanmaya geçmek zorunda kalındı. 17 günlük kapanma ile hızlı düşüşü sağlayacağımıza inanıyoruz. Tedbirleri vaka sayılarında ve hastaneye yatışlarda görmeye başladık. Durumun ağır hasta ve vefatlarda da görülmeye başlanacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 3.5.2021 14:56

İLGİLİ HABERLER