Sağlık
  • 8.11.2022 21:21

Bakan Koca'dan uyarı! Aralık'ta vakalar artabilir

Koronavirüs tam unutulmak üzereydi ki Sağlık bakanı Fahrettin Koca'dan uyarı geldi. Bakan Koca, aralık ayında Covid vakalarında artış yaşanabileceği uyarısında bulundu.

İki haftalık koronavirüs (Covid-19) tablosu açıklandı.  Türkiye'de 3-16 Ekim haftasında 34 bin 204 kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı, 60 kişi hayatını kaybetti. Covid-19 ile mücadeleye ilişkin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan da yeni bir açıklama geldi.

Aralık ayında Covid vakalarında artış olabileceğini söyleyen Koca, "Tedirgin olmaya gerek yok" dedi. Koca, risk grubundaki kişilere hatırlatma aşısı olması çağrısı yaptı.

Sağlık çalışanlarına teşvik

Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koca'ya sağlık çalışanlarına teşvik ödemesi de soruldu. Koca, "Birinci basamak ve eczacılar olmak üzere herkes teşvik alacak" dedi.

Özel Hastane yönetmeliği değişti

2 gün önce Resmi Gazete'de yayımlanan yeni yönetmelikle, özel hastanelerin sözleşme ile uzman hekim çalıştırma şartları düzenlenmişti.

Buna göre, muayenehanesi olan doktorlar, ilgili branşta boş uzman hekim kadrosu olan hastanelerle yıllık sözleşme yapabilecek. Özel hastaneler kadrosunun yüzde 20'sini geçmemek şartıyla kamuda görevli doktorları komisyon onayıyla çalıştırabilecek.

Sistemi delmelerine izin vermeyeceğiz

Yönetmeliğe yönelik eleştirilere de yanıt veren Koca, "Özel hastanelerin muayenehaneler üzerinden sistemi delmesine izin vermeyeceğiz. Son dönemde muayenehane hastaneleri oluşmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 8.11.2022 21:24

İLGİLİ HABERLER