Ekonomi
  • 29.12.2007 16:04

BAKAN ŞİMŞEK: 2002 YILINDAN BERİ ELEKTRİĞE ZAM YAPILMADI...

      Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, elektriğe 2002 yılından beri zam yapılmadığını ifade ederken, "getirdiği maliyetlerin 5 yıldır devlet tarafından sübvanse edilmesinden dolayı, zorunlu olarak 2008 yılında elektriğe zam yapılacak" dedi.
      Devlet Bakanı Şimşek, Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde çeşitli ziyaretlerde bulundu.
      Bakan Şimşek, Cihanbeyli girişinde Konya Valisi Osman Aydın, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, İl Emniyet Müdürü Salih Tuzcu, Cihanbeyli Kaymakamı İhsan Kara, Belediye Başkanı Mehmet Güzel, Kulu Kaymakamı Erkaya Yırık ve vatandaşlar tarafından çiçeklerle karşılandı.
      İlk olarak Cihanbeyli Kaymakamlığına geçen Şimşek, Kaymakam Kara’dan ilçenin sorunlarıyla ilgili brifing aldı.
      Burada ilçedeki girişimcilerin sorularını da yanıtlan Şimşek, sanayide kullanılan elektriğin ucuz olması talepleri üzerine, "2002 yılından beri elektriğe zam yapılmadı. Elektriğin getirdiği maliyetlerin 5 yıldır devlet tarafından sübvanse edilmesinden dolayı, zorunlu olarak 2008 yılında elektriğe zam yapılacak" dedi.
      Daha sonra Cihanbeyli Belediyesini ziyaret eden Şimşek’e, Belediye Başkanı Mehmet Güzel tarafından fahri hemşehrilik beratı ve plaket verildi.
      Bakan Şimşek, burada Cihanbeyli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kenan Belgin, Ticaret Odası Başkanı Hacı Kabakçı, Ziraat Odası Başkanı Galip Bilgili ve diğer oda başkanlarından brifing aldı.
      Şimşek, gazetecilerin "Genelkurmay Başkanlığı’nın hava operasyonlarının Türk ekonomisine olumlu ve olumsuz yansımaları" hakkındaki sorularını, ilçeye ziyaret amacıyla geldiğini belirterek yanıtlamadı.
      Bakan Şimşek ve beraberindeki heyet, Salina Tuz Fabrikası’nı ziyaret ettikten sonra Konya’ya hareket etti.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:50

İLGİLİ HABERLER