Gündem
  • 25.2.2023 23:08

Bakan Soylu: Fahiş kira artışları deprem bölgesinin acıtıcı bir gerçeğidir

Deprem bölgesinde fahiş fiyat uygulamak isteyenlere izin verilmeyeceğini belirten İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Fahiş kira artışları deprem bölgesinin, deprem kadar acıtıcı bir gerçeğidir. Bu bizi üzmektedir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen iller arasında yer alan Diyarbakır’a geldi.

Kentte bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) değerlendirme toplantısı düzenleyen Bakan Soylu, toplantının ardından açıklamalarda bulundu.

Fahiş fiyat uygulamak isteyenlere izin verilmeyeceğini ifade eden Bakan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Fahiş kira artışları, deprem bölgesinin acı gerçeği"

Fahiş kira artışları deprem bölgesinin deprem kadar acıtıcı bir gerçeğidir. Bu bizi üzmektedir. Elbette devlet olarak gereğini yerine getiriyoruz. Vatandaşlarımızın karakollardan 112’ye kadar, savcılıklarımızdan her türlü kamuda başvurulabilecek noktaya kadar başvurmalarını istiyoruz. 'Kiracıyım oturuyorum, sen çıkacaksın'...

"Zor durumdan istifade etmek isteyene izin vermeyeceğiz"

İnsanlara ikinci bir deprem yaşatmanın, afeti yaşatmanın gereği yok. Hukuk devletiyiz müracaat eder çıkarmak ister. Çıkarmaya da mahkeme karar veriyorsa çıkartır ama böyle bir şeyi istemek kiracıdan doğru bir yaklaşım değildir. Fahiş kira artışları doğru bir şey değildir. Kiracıyı çıkarmak doğru bir şey değildir. Zor durumdan istifade etmek isteyene izin vermeyeceğiz.

Bakan Soylu'dan 'fahiş kira artışı' açıklaması: Devlet olarak gereğini yerine getiriyoruz #3

Güncellenme Tarihi : 25.2.2023 21:10

İLGİLİ HABERLER