Bakan Soylu Türkiye'deki terörist sayısını açıkladı

••3 dk okuma
Bakan Soylu Türkiye'deki terörist sayısını açıkladı

Hızlı Özet

“Türkiye'de şu an 120 teröristin kaldığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim 2023'te Türkiye'yi terörden temizleyeceğiz" dedi.”






Türkiye'de şu an 120 teröristin kaldığını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim 2023'te Türkiye'yi terörden temizleyeceğiz" dedi.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Şile'de 62 mahalle muhtarıyla bir araya geldi.



Gerçekleştirilen programa Bakan Soylu'nun yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı da katılım sağladı.



Muhtarlarla gerçekleştirilen görüşme sonrası Bakan Soylu, Muharip Gaziler Derneği'ne ziyarette bulundu.



Soylu, gazilerle sohbet etti. Program çerçevesinde ilçe sakinleriyle de bir araya gelen Soylu açıklamalardan bulundu.



İHA'nın haberine göre tahıl koridoru konusuna değinen Soylu, “Onlar bizi sevdikleri için değil, zora düştüler. Önümüzdeki kış gıdasız kalacaklar diye korktular ve ürktüler.



Rusya ve Ukrayna arasındaki problemi çözmek için Tayyip Erdoğan'dan destek istediler. Aksi takdirde ne bizim geleneklerimize ne dinimize tahammül etmiyorlar” diye konuştu.





“Türkiye'de şu an 120 terörist kaldı”



Terörün önümüzdeki yıl bitirileceğine değinen Bakan Soylu, “Yıllarca Karadeniz'e sızıp oradaki insanları tehdit eden terör örgütü mensuplarının tamamını temizledik. Artık Karadeniz tertemiz. Bizim zorlandığımız önemli yerlerden birisi olan Tendürek Dağı terör örgütünden temizlendi. Amanoslar dediğimiz bu hattın her biri artık tertemiz.



Allah'ın izniyle Cumhuriyetin 100. yılında 29 Ekim 2023'te Türkiye'yi terörden temizleyeceğiz. Türkiye'de şu an 120 terörist kaldı. Bir tek terörist bırakmadan ülkemizi tertemiz hale getireceğiz. Zeytindalı Harekatı'nda Amerika 'buraya giremezsiniz' dedi.



 



Süleyman Soylu: Türkiye de şu an 120 terörist kaldı #1


 



 



"Erdoğan cesaretli olmasaydı biz oraya giremezdik"



Avrupa'nın bütün başkentleri 'Siz Afrin'e giremezsiniz' dedi. Bizim derdimiz Hakkari'nin ucundaki karşı alana Hakurk diye bir bölge var. Irak'ın Hakurk bölgesi. O bölgeyi terör koridoru yapacaklardı. Eğer Tayyip Erdoğan cesaretli olmasaydı biz oraya giremezdik. Amerika ve Almanya siz o bölgeye girerseniz bizim tanklarımızı kullanamazsınız dediğinde kendi mühimmatımız ne kadar yetecek diye endişe ettik.



Bu ülkenin altyapısı ve sanayisi artık öyle bir noktaya gelmişti ki bir aylık süreç içerisinde Amerika ve Avrupa'nın bize verecek olduğu mühimmatı, bizim genç mühendislerimiz, 'Siz merak etmeyin biz yapacağız' dediler. Bizi yarı yolda bırakmadılar.



Kendi mühimmatlarımızı yaparak bizlere teslim ettiler. Biz orada şu an terör örgütünü temizledik. Cerablus'ta Azez'de terör örgütünü temizledik. Bu ülkenin bütün güvenlik güçleri ahdetmiştir. Türkiye'nin gelecek nesilleri bir daha Amerika ve Avrupa tarafından terörle imtihan edilmeyecektir” dedi.



"Bize Amerika parmak sallıyordu"



Sözlerine devam eden Bakan Soylu, “Tayyip Erdoğan 21. yüzyılın başında iktidara geldiğinde geçmişte yaşanılan sorunları deneyimleyen bir milletin evladı olarak geldi. Bize Amerika parmak sallıyordu. Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz günlerde Malazgirt'te 16 ilin valisi ile toplantı yaptı. Tek tek taleplerini aldı. Hakkari'de 2016 ile 2019 yılları arasında hiçbir öğrenci tıp fakültesini kazanamadı.



Huzuru bulunca 2020 yılında 4 çocuk, 2021'de 19, 2022'de 26 çocuk Tıp Fakültesini kazandı. Eğer biz o çocuklara o imkan ve huzuru sağlamazsak, Türkiye bu noktaya gelmemiş olsa kandıracaklar ikna edecekler. Çocukları dağa çıkaracaklar.



 



Süleyman Soylu: Türkiye de şu an 120 terörist kaldı #2


 



 



“Önümüzdeki kış gıdasız kalacaklar diye korktular ve ürktüler”



Çocukların dağa çıkabileceği herhangi bir zemin bırakmadık. Amerika Avrupa yedi dünyayı bir araya getirsen şu gıda krizi için Tayyip Erdoğan'a bel büker miydi? Bükmezdi. Eğer bu sorunu çözemeyecek olsaydık bize bel bükerler miydi? Irak'ı nasıl demokrasiye kavuşturmuşlarsa demokrasi getireceklermiş.



Suriye'ye nasıl karıştırdılarsa Türkiye'de yıllardır çomak sokmak istiyorlar. Onlar bizi sevdikleri için değil zora düştüler. Önümüzdeki kış gıdasız kalacaklar diye korktular ve ürktüler. Rusya ve Ukrayna arasındaki problemi çözmek için Tayyip Erdoğan'dan destek istediler. Aksi takdirde ne bizim geleneklerimize ne dinimize tahammül etmiyorlar. Çünkü biz doğruları söylüyoruz.” diye konuştu.



 



Süleyman Soylu: Türkiye de şu an 120 terörist kaldı #3


 



 





 




Bu haber 1339 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

11 kişinin öldüğü kaza kamerada
Asayiş

11 kişinin öldüğü kaza kamerada

Manisa'nın Akhisar ilçesinde çekici ile tur otobüsünün çarpışması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı.

Habervitrini14509 Görüntüleme
Kız kardeşini balkondan atıp başına sıktı
Asayiş

Kız kardeşini balkondan atıp başına sıktı

Antalya'nın Alanya ilçesinde iki kardeş arasında çıkan tartışma kanlı bitti. İddiaya göre, 51 yaşındaki Timuçin Çilkin, 47 yaşındaki kız kardeşi Ayçin Çilkin'i balkondan aşağı attıktan sonra tabancayla başına ateş etti.

Habervitrini11670 Görüntüleme
Manisa'nın Akhisar'daki otobüs kazasından dehşet görüntüler
Asayiş

Manisa'nın Akhisar'daki otobüs kazasından dehşet görüntüler

İzmir otoyolunun Akhisar gişeleri mevkinde aynı yöne seyir halindeki tur otobüsüne arkadan tır gelip çarpıyor. Otobüs orta refüje takla atmadan yan yatarak sürükleniyor. Kazada 11 yolcu hayatını kaybetti, yaralanan 21 kişi ise Manisa'daki hastanelere kaldırdılarak tedavi altına alındı.

Habervitrini10558 Görüntüleme
Ünlü kuyumcu Zahir Cız'ı öldüren tetikçi yapay zekayla belirlendi, tekneyle kaçarken yakalandı
Asayiş

Ünlü kuyumcu Zahir Cız'ı öldüren tetikçi yapay zekayla belirlendi, tekneyle kaçarken yakalandı

Adana'da organize suç örgütlerinin güç savaşları gölgesinde işlenen ve kuyumcu Zahir Cız'ın ölümüyle sonuçlanan kanlı suikastın sır perdesi aralandı. "Baygaralar" çetesinin tehditleri sonrası sokak ortasında kurşun yağdıran tetikçi, yapay zeka destekli yüz analiziyle tespit edilerek gece yarısı tekneyle yurt dışına kaçmak üzereyken nefes kesen bir operasyonla Emniyet güçleri tarafından kıskıvrak ele geçirildi.

Habervitrini11459 Görüntüleme