Bakan Yerlikaya: Terör örgütü PKK 'bitme noktasına' geldi

••2 dk okuma
Bakan Yerlikaya: Terör örgütü PKK 'bitme noktasına' geldi

Hızlı Özet

“Bakan Yerlikaya, terör örgütü PKK ile ilgili, "Şu anda ülke içerisinde olabilecek en düşük hale geldi. Katılım ve terör eylemiyle ilgili gelinen sayılar, 22 yıldan beri gelinen nokta, bu işin artık bitme noktasında olduğunu söylüyor" dedi.”

Bakan Yerlikaya, terör örgütü PKK ile ilgili, "Şu anda ülke içerisinde olabilecek en düşük hale geldi. Katılım ve terör eylemiyle ilgili gelinen sayılar, 22 yıldan beri gelinen nokta, bu işin artık bitme noktasında olduğunu söylüyor" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunda (KEFEK), Bakanlığının kadın erkek fırsat eşitliği politikaları ve kadına şiddetle mücadele çalışmalarına ilişkin yaptığı bilgilendirme sonrası milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

DEM Parti'li bazı milletvekillerinin, özellikle Doğu illerinde kadına şiddet ve başka konularda kolluk kuvvetlerinin de suça karıştığı iddialarına tepki gösteren Yerlikaya, "Kadına şiddet ve söylemekten dahi imtina edeceğim daha kabul edilemez saldırıları yapanın üzerindeki kıyafete hiç bakmıyoruz. Biz suçluyu tasvip etmiyoruz, bu iğrenç bir şey. Üstündeki elbise, üniforma ya da ne olursa olsun kimden geldiğine bakmıyor, böyle bir ithamı kabul etmiyoruz." sözlerini kaydetti.

İnsan canının mukaddes olduğunu, bu alanda kadın, erkek ve çocuk ayrımı yapmadıklarını vurgulayan Yerlikaya, "Bilin ki şu anda huzur ve güven ortamında bu çalışmalarımızı yapabiliyorsak, Türkiye'de huzur ve güven ortamında nefes alabiliyorsak, evimize gidebiliyorsak, çocuklarımızın huzur ortamında eğitim ve öğretimini görebildiğini düşünebiliyorsanız bu, benim kahraman kolluk güçlerim sayesindedir. Bu arkadaşlar şehit olma pahasına cansiparane çalışıyor. Bunlar içerisinde fiili, söylemi, konusu suç olan varsa disiplin kurullarında, değil meslekten memuriyetten men ettiğimiz bir küme de var." diye konuştu.

"GELİNEN NOKTA, BİTME NOKTASINDA OLDUĞUNU SÖYLÜYOR"
Yerlikaya, bölücü terör örgütü PKK'nın eleman temin etme konusundaki çalışmalarına dikkati çekerek, örgütün, yöredeki kız çocuklarına yönelik istismarının da konuşulması gerektiğini vurguladı.

Örgüte katılımın bitme noktasına geldiğini dile getiren Yerlikaya, şunları söyledi:

"Şu anda Allah'a şükürler olsun ki ülke içerisinde olabilecek en düşük hale geldi. Katılım ve terör eylemiyle ilgili gelinen sayılar, 22 yıldan beri gelinen nokta, bu işin artık bitme noktasında olduğunu söylüyor. Ülke dışında; Irak'ta, Suriye'de de Allah'ın izniyle hükümetimiz döneminde göreceksiniz 'teröristan' adacıkları kurdurmamak gibi bir niyetimiz, hedefimiz devlet olarak var. Bunu da sizlerle beraber başaracağız."

İçişleri Bakanlığının en temel görevlerinin önlemek ve yakalamak olduğunu dile getiren Yerlikaya, yılbaşından bugüne kadar yapılan çalışmalarla hırsızlık olaylarında Türkiye geneli ortalamasının yüzde 46,5 düşürüldüğünü, olayların aydınlatılması oranının da yüzde 75'e çıkarıldığını söyledi.

Bakan Yerlikaya, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında en güçlü aile yapısının Türkiye'de olduğunu, bunun da birçok kötülük ve suç türlerine karşı daha dirençli hale gelinmesini sağladığını ifade etti. Yerlikaya, "Bunlardan bir tanesi uyuşturucu. Kullanımı açısından dünyada rakam olarak en düşük ilk 10'dayız." ifadelerini kullandı.

Bu haber 825 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük
Gündem

Pezeşkiyan yalanladı: Hamaney ile 7 saat kesintisiz görüştük

İran dini lideri Mücteba Hamaney’in savaşın ilk günlerinde ağır yaralandığı ve saldırıya uğrayan bir hastanenin enkazından çıkarıldığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ise bu iddiaları reddederek Hamaney’in "tıbbi açıdan tamamen sağlıklı" olduğunu açıkladı. Pezeşkiyan, Hamaney’le son görüşmesinin 7 saatten fazla sürdüğünü de söyledi.

Habervitrini10257 Görüntüleme
İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösterdi
Gündem

İstanbul’da sağanak yağış etkisini gösterdi

İstanbul’da AKOM’un uyarılarının ardından bazı bölgelerde sağanak etkili oldu. Yağış nedeniyle cadde ve yollarda su birikintileri oluşurken, bazı iş yerleri ve evleri su bastı.

Habervitrini14380 Görüntüleme
Türkiye'den Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskına tepki: Lanetliyoruz
Gündem

Türkiye'den Mescid-i Aksa'ya düzenlenen baskına tepki: Lanetliyoruz

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te 1143 İsraillinin İsrail polisinin koruması altında Mescid-i Aksa’ya girmesine Türkiye’den peş peşe tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı baskını kınarken, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Harem-i Şerif’in tarihi statüsünü hedef alan eylemlerin kabul edilemez olduğunu belirterek İsrail’e "derhal son verin" çağrısında bulundu. Bir tepki de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran'dan geldi.

Habervitrini14563 Görüntüleme
"Terörsüz Türkiye" sürecinde gözler yarına çevrildi: İkinci toplantı yapılacak
Gündem

"Terörsüz Türkiye" sürecinde gözler yarına çevrildi: İkinci toplantı yapılacak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, "Terörsüz Türkiye sürecinde hükümet nezdinde bir kurul teşkil ettirildi. Yarın sabah ikinci toplantımızı yapacağız" dedi.

Habervitrini13797 Görüntüleme