Bakan Yumaklı: Üç ilde çıkan yangınlar kontrol altında

••2 dk okuma
Bakan Yumaklı: Üç ilde çıkan yangınlar kontrol altında

Hızlı Özet

“Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de çıkan tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Menderes’teki yangının bir hobi bahçesinden başladığını söyleyen Yumaklı, Çeşme’deki yangına ise atılan bir sigara izmaritinin neden olduğunu belirtti. Bakan Yumaklı, yangınlarla ilgili olarak gözaltına alınanların olduğunu söyledi.”

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'de çıkan tüm yangınların kontrol altına alındığını açıkladı. Menderes’teki yangının bir hobi bahçesinden başladığını söyleyen Yumaklı, Çeşme’deki yangına ise atılan bir sigara izmaritinin neden olduğunu belirtti. Bakan Yumaklı, yangınlarla ilgili olarak gözaltına alınanların olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir Selçuk, Menderes ve Balıkesir Susurluk'taki orman yangınlarının kontrol altına alındığını söyledi.

Bakan Yumaklı, İzmir'in Selçuk ilçesindeki yangın kriz merkezinde gazetecilere, dün başlayan İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçeleri ile Balıkesir'in Susurluk ilçesindeki orman yangınlarına gece de müdahale edildiğini hatırlatarak, "An itibarıyla her üç yangınımızın da kontrol altına alındığını söylemek istiyorum." dedi.

İzmir, Balıkesir, Karaman, Edirne Kahramanmaraş ve Bursa'da ormanlık alanlarda yangın çıktı.

Yangın çıkış sebeplerinin valilik ve kolluk güçleri tarafından araştırılmaya devam ettiğini belirten Bakan Yumaklı, "Menderes yangınıyla alakalı bir hobi bahçesinde çıktığını söylemiştik, ilgili kişiler gözaltında. Dün yine İzmir'de risk grubunda 6 adet yangın vardı, Çeşme'deydi birisi de. Çeşme yangını bir sigara izmaritinden çıktı maalesef. Bu kişi de gözaltına alınmış durumda. Ben buradan ister bilinçli ister bilinçsiz, hata ya da ihmal ile herhangi bir şekilde orman yangınına ya da zarar verecek yangına sebep olacakların çok ağır müeyyidelerle karşılaşacağını belirtmek istiyorum. Bu konunun telafisi yok. Can ve mal kaybı gibi sonuçlara yol açabilecek. Bunları engellemek adına çok yoğun mücadele oluyor." diye konuştu.

Üç ildeki yangınlar kontrol altına alındı

Öte yandan Bakan Yumaklı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir Selçuk ve Menderes, Aydın Kuşadası ve Balıkesir Susurluk'ta çıkan orman yangınları kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangınlardan etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Orman teşkilatımız başta olmak üzere alevlere göğüs geren tüm kurumlarımızın çalışanlarına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.


 

Bu haber 675 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mekke anlaşması Güvenliğimizi tahkim etmek, caydırıcılığımızı artırmak içindir
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mekke anlaşması Güvenliğimizi tahkim etmek, caydırıcılığımızı artırmak içindir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mekke Ortak Savunma Anlaşması'na ilişkin, "Daha güvenli, barışçıl ve müreffeh bir geleceğin inşası için üstlendiğimiz müşterek sorumluluğun bir ifadesidir." değerlendirmesinde bulundu. | Anadolu Ajansı

Habervitrini9373 Görüntüleme
Türk temsilci ders verirken İsrail temsilcisinin yüzü şekilden şekile girdi
Gündem

Türk temsilci ders verirken İsrail temsilcisinin yüzü şekilden şekile girdi

Türkiye temsilcisi konuşmasında, İsrail tarafından Türkiye'ye yöneltilen ifadeleri reddederek, “Kişisel saldırılar ve yalanlar, ne kadar yüksek sesle veya sıklıkla tekrarlanırsa tekrarlansın, inkâr edilemez gerçeklerin ağırlığı altında çöker” dedi.

Habervitrini13264 Görüntüleme
FETÖ'nün Askeri casusluk yapısına darbe
Gündem

FETÖ'nün Askeri casusluk yapısına darbe

Adalet Bakanı Akın Gürlek, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile yürütülen 'Siyasal veya Askerî Casusluk' soruşturmasında, MASAK'ta kullanılan Entegre Mali İstihbarat Sistemi'ne (EMİS) yönelik yetkisiz işlemler ve sistem kayıtlarının güvenliğine ilişkin önemli bulgulara ulaşıldığını açıkladı.

Habervitrini9594 Görüntüleme
Pusula Holding kapalı fon hesabında kapalı işlem gerçekleştiren 12 kişi kim
Gündem
#Son dakika#ekonomi#gozalti

Pusula Holding kapalı fon hesabında kapalı işlem gerçekleştiren 12 kişi kim

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı. 1 şüpheliyi ise yakalama çalışmaları devam ediyor.

Habervitrini11846 Görüntüleme