Gündem
  • 30.11.2012 20:05

Bakan "yumurtacıları" aradı

OLCAY DÜZGÜN
KAYSERİ  - Kayseri’de çeşitli ziyaretler için bulunan Bakan Suat Kılıç, Erciyes Üniversitesi Sabancı Kültür Sitesi’nde öğrenci buluşmasına katıldı. Bakan Kılıç’ın gelişi sırasında bazı öğrenciler tarafından yumurtalı protesto eylemi gerçekleştirileceği duyumu alındı.
Sabancı Kültür Sitesi’nde polisler tarafından alınan güvenlik önlemleri artırılırken, bazı sivil polislerin ise gerçekleşecek bir eyleme karşı şemsiyelerle dolaşması dikkat çekti.
Alınan geniş güvenlik önlemleri altında Sabancı Kültür Sitesi’ne gelen Bakan Suat Kılıç, herhangi bir protesto olmaması üzerine kendisini karşılayan öğrencilere , “Hani yumurtacılar? Yoksa yumurtalar sizde mi?” diye takıldı.

“75 MİLYONU BİR ARADA YAŞATIYORUZ DA 29 HARFİ Mİ YAŞATAMIYORUZ?”

 Erciyes Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, öğrenci konseyi başkanına yanlış isimle hitap ettiği uyarısında bulunulması sonrasında, “75 milyonu bir arada yaşatıyoruz da 29 harfi mi bir arada yaşatamıyoruz?” dedi.
Erciyes Üniversitesi’nde öğrencilerle bir araya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, “Milletvekili olabilirsiniz, grup başkan vekili olabilirsiniz, başbakan olabilirsiniz bunları yadırgamıyorum. Ama sadece kuru kuruya hedef koyarsanız ona üzülürüm. Aysun da sadece öğrenci konseyi olmak gibi bir hedef koyduysa buna üzülürüm” diye konuştu.
Bu sırada bir öğrenci yazdığı notu Bakan Suat Kılıç’a ileterek, Öğrenci Konseyi Başkanının isminin ‘Aysen’ olduğu uyarısında bulundu. Bunun üzerine Bakan Kılıç, “75 milyonu bir arada yaşatıyoruz da 29 harfi mi bir arada yaşatamıyoruz? Aysen, annen baban ne kadar zor isimler koymuş” dedi.
Bakan Kılıç, “Kimseyi horlamadan, kimseyi yıpratmadan doğru hedefe doğru araçlarla yol alınacak olursa, koyduğunuz her hedef gerçekleştirilebilecek olacaktır. Anne babaların göz bebeğisiniz. Anne babaların bütün beklentileri sizlerde. Anne babasının beklentisini gerçekleştiren gerçekleştirdi deyip boş verebilirdik. Ama çok daha farklı bir durum var. Anne babaların beklentilerinin dışında, topyekun bütün bir milletin beklentisi, arzu ve istekleri sizin omuzlarınızda. Siz artık siz olmaktan çıktınız. Bunun da ötesinde siz, anne baba ve kardeşleri için kendini geliştirmeye çalışan kişi olmaktan da çıktınız. Artık milletin bütün beklentileri sizin üzerinizde. Bazıları bizim hükümet politikalarını eleştiriyor ya. Bu bir tercih meselesi. İnsanlık ayaklar altına alınırken çığlıkları duymaktan vazgeçeceksiniz. Ya da bu yüreği yaratan Allah içime vicdan koydu diye kulak vereceksiniz. Filistin’de inim inim parçalanarak can veren, Gazze’yi de Filistin’in de tanımadan kundaktaki bebelerin çağlığını dinlemeyeceksiniz. Ya da şerefli bir mahluk olarak ezilenin hakkını korumak için o istikamete gideceksiniz. Bu bir tercih meselesi. Odun değiliz, kütük değiliz, tercihte bulunacağız. Gece veya sabahleyin giydiğiniz düğmeyi yanlış ilikleyin, o zaman fiyakanız da bozuk olacaktır. Hayatta da bu böyledir. Atmayı unuttuğunuz adımlar varsa bugün bu konuşmayı kendiniz için bir milat olarak kabul edin” diye konuştu.
Bakan Kılıç, konuşmasını bitirdikten sonra Sabancı Kültür Sitesi'nin çıkışında öğrencilere aşure dağıttı.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 10:48

İLGİLİ HABERLER