Gündem
  • 27.1.2022 23:17

Bakandan İBB'nin 'engelleniyoruz' iddialarına yanıt: Oynamaya niyetin yok yerim dar diyorsun

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 'engelleniyoruz' iddiasına yanıt verdi. Karaismailoğlu, "Oynamaya niyetin yok 'yerim dar' diyorsun. İBB'de Ulaşım Daire Başkanlığı yaptım. Mevcut metro hatlarını yapmak için kapı kapı dolaşıyor onayını alıyorduk. Arkadaşlar bilmiyorsa ön, avan, kesin proje nedir anlatırız onlara." dedi.

"OYNAMAYA NİYETİN YOK 'YERİM DAR' DİYORSUN"

İBB'nin 'engelleniyoruz' iddialarına yönelik de konuşan Bakan Karaismailoğlu, "Oynamaya niyetin yok 'yerim dar' diyorsun İBB'de Ulaşım Daire Başkanlığı yaptım. Mevcut metro hatlarını yapmak için kapı kapı dolaşıyor onayını alıyorduk. Arkadaşlar bilmiyorsa ön, avan, kesin proje nedir anlatırız onlara. 12/03/2021 tarihinde gelmişler Bakanlıkta toplantı yapmışlar. Biz 'projedeki eksiklikleri tamamlamanız lazım ki, yatırım programına alalım' demişiz 31/03/2021 tarihinde. Kendi yazılarında 'ön projeler teslim edilmiştir' deniyor. Onay alınabilmesi için kesin proje olması lazım. Biz de kesin projeleri istemişiz. O süreçte gelip sunumlar yapılmış Bakanlıklara. Kesin projeler gelmediği için süreç o yüzden uzadı." ifadelerini kullandı.

"MAĞDUR OLMA PEŞİNDELER"

Bakan Karaismailoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"03/11/2021'de kendi yazıları var, bize birtakım belgeler sunmuşlar ama yine kesin belgeler yok. Hepsi kendi yazılarında var. Toplantılar devam ediyor. Yazı yazılmış, belgeler bekleniyor. Biz 'şunları toplayıp gelin' demişiz. Hem cevap, hem toplantı hem de toplantı tutanakları var. En son 03/11/2021'de talepte bulunmuşlar. Sonra evraklarını sanki teslim etmişler, bütün iş bitmiş sadece Sefaköy-Beylikdüzü metrosu kalmış gibi. Şimdi başlamışlar 4 istasyon yapacağız diye. Tahtakale'de, Ispartakule'deki vatandaşımız ne yapacak? Bir algı yapıyorlar, ortada olmayan bir şey üzerinde fırtına koparıyorlar. Kirazlı metrosunda ne yaptınız onu söyleyin! Ortada hiçbir şey yok. Bostancı-Dudullu metro hattı kendilerinde. Yerinde yeller esiyor. Pendik-Tuzla metrosu ortada bir şey yok. Yenidoğan-Sancaktepe metrosunun üzerine hafriyat döküyorsunuz. Mağdur olma peşindeler. Görevlerini yapacaklar ondan sonra konuşmaya hakları olsun.

"BİZİM PROJELERİMİZ HİÇ BAKANLIKTA TAKILMAMIŞTI"

Yazılarla bildirildi, şifahen bildirildi. Toplantı devam ederken birileri çıkıp 'Bize izin vermiyorlar' deniliyor. Uygulama kesin proje olmadan ne yatırım programı teklif edilebilir ne de ihale yapılabilir. Zemin etütleri, deprem raporları oluşturmadan olmaz. Biz Kadir Bey'le hiçbir zaman projelerimiz Bakanlıkta takıldı demezdik. Kapı kapı dolaşır projemizin onayını alırdık. Maalesef proje firmasına işi ihale etmişler şimdi. Tabii ki proje firmasından biz de faydalanıyorduk ama bürokrat işini takip eder."

Güncellenme Tarihi : 27.1.2022 23:18

İLGİLİ HABERLER