Ekonomi
  • 8.8.2009 00:24

BAKAN'DAN NÜKLEER ENERJİ AÇIKLAMASI...

TRT'nin konuğu olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, nükleer ihalede ağustos ayı içerisinde önemli bir mesafe katedilmesi gerektiğini söyledi. Nükleer enerjide sona gelindi.

Dünkü (07.08.2009) dev işbirliğinin ardından nükleer santral ihalesinin kısa süre içinde sonuçlanması bekleniyor.

TRT'nin konuğu olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer ihalede ağustos ayı içerisinde önemli bir mesafe katedilmesi gerektiğini söyledi.

Bakan Yılrdız, TRT 2'de yayınlanan Günün Konuğu Programında dün atılan imzalarla yapılan dev işbirilğini değerlendirdi.

Yapılan anlaşmaların barışın teminatını olduğunu belirten Yıldız, Nabucco ve Güney Akım'ın Türkiye'nin önemini artıran projeler olduğunu dikkat çekti.

Yıldız, nükleer konusunda fiyat indirimi beklediklerini söyledi.

Taner Yıldız, "Biz bu fiyatı mutlaka Türkiye şartlarında kabul edilebilir. Finans dünyası açısından mutlaka uygulanabilir bir fiyat olmasını istiyoruz. Müzakarelerimiz ne kadar devam eder derseniz zannediyorum bu ağustos ayı içerisinde önemli bir mesafe katetmemiz lazım" dedi.

Fiyat indirimi için nükleer eneji santral ihalesine devlet hissesi gerektiği durumunda bunun da yapılacabileceğini kaydeden Yıldız, Bu oranın yüzde 25 olabileceğini söyledi.

Yıldız, benzin, elektrik ve doğal gaz fiyatları konusunda ise gözlerin petrol fiyatlarında olduğunu belirterek, doğal gaz fiyatında bir değişikliğin olmacağını açıkladı.

Bakan Yıldız, "Bu hesaplara biz siyaseten müdahil olmuyoruz. Ama bir indirim görünmüyor. Şuanki hesaplamalarda bir indirim görünmüyor" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:52

İLGİLİ HABERLER