Gündem
  • 4.5.2013 23:51

Bakanı, valisi 3 tane çocuğumuzun üzerine çullanıyor

CHP İstanbul Milletvekilleri Melda Onur, Aykut Erdoğdu ve Ercan Cengiz, Dilan Alp ve Meral Dönmez'in tedavi gördüğü Bahçelievler'deki hastaneye gelerek Dilan Alp'in babası Ali Ekber Alp ve yakınlarının yanısıra Meral Dönmez'in babası Mehmet Dönmez ve yakınlarıyla görüşerek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.


"BAKAN VE VALİ ÇOCUKLARIN ÜZERİNE ÇULLANMIŞ"


Hastane çıkışında bir açıklama yapan Milletvekili Melda Onur, Alp ve Dönmez'in durumlarının iyiye gittiğini öğrendiklerini belirterek, "Devletin bakanı, valisi, 3 tane çocuğumuzun üzerine çullanarak kendi haklılıklarını ispat etmeye uğraşıyorlar. Molotoftu, sirkeydi yok marjinaldi, yok efendim teröristti, aktivistti diyerek suç işliyorlar. Masumiyet karinesine uymuyorlar. Daha bu çocuklar hastanede canları ile mücadele ederken 3 tane insanın, duyduğumuz açıklamalar tüylerimizi diken diken ediyor" dedi.


"KIZLAR NEDEN HASTANEDE YATTIKLARINI BİLMİYOR "


Aykut Erdoğdu ise hastanede tedavi gören kızların hayati tehlikelerinin azaldığını ifade ederek, "Sağlıklarının iyiye gitmesi çok sevindirici bir durum. Ama başlarına ne geldiğinin farkında değiller. Kalıcı izler olabilir yüzlerinde. Aileleri bu duruma çok üzülüyor. Ama ailelerini asıl üzen valinin ve İçişleri bakanının ve başbakanın onlar hakkında yaptığı açıklamalar. Onları terörist olarak göstermeye çalışmaları, elindeki sirke şişesini Molotof kokteyli olarak göstermeye çalışmalarıdır ve üçüde ezilmişlikten gelen insanlar. Dilan'ın babası haklarını alamadığı için direnen bir tekstil işçisi, Dönmez ise atanamayan bir öğretmen. İnsanların çocukları can çekişirken, masum çocukları can çekişirken böyle davranılmasını hiç onaylamıyoruz.Bir hukuk mücadelesi başlayacak bundan sonra " şeklinde konuştu.


"SORUMLULAR ADELET ÖNÜNE ÇIKARTILMALI"


Ercan Cengiz ise, Polisin gereksiz ve orantısız kullandığını iddia ederek, "Orantısız güçle ağır yaralanan kızlarımızı ziyaret ettik. Durumlarının iyiye gidiyor olması bizi çok memnun etti. Aileleriyle görüştük. Yoksul aileler. Bayram kutlamak için dışarı çıkan çocuklarımız bayram günü hastaneye yatırılıyor. Bunun sorumluları mutlaka adalet önüne çıkartılmalı, bunun siyasi sorumluları da var. Amacımız aileye destek olmak, hemde toplumuza bu tür olayların engellenmesi adına topluma mesaj vermektir" diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:39

İLGİLİ HABERLER