Bakanlık Çiftlik Bank için inceleme başlattı

2 dk okuma
Bakanlık Çiftlik Bank için inceleme başlattı

Hızlı Özet

Bakanlık da son dönemde yazılı ve görsel medyada sıklıkla gündeme gelen, ihbar ve şikayetlere de konu olan sanal çiftlik oyununa ilişkin, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında harekete geçti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, "Çiftlik Bank" isimli sistemi işlettiği anlaşılan Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de bulunduğu bazı şirket ve organizasyonları denetim kapsamına aldı. Bakanlığın, benzer yapıların tespiti ve denetimine ilişkin çalışmalarının devam ettiğine işaret edildi.








Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, son dönemde vatandaşlar tarafından saadet zinciri olduğu gerekçesiyle şikayet konusu olan Çiftlik Bank isimli sanal oyun için inceleme başlattı.








Edinilen bilgilere göre, Gümrük ve Ticaret Bakanlığına son dönemde yapılan başvurularda, sanal çiftlik oyunu olarak bilinen "Çiftlik Bank" isimli gelir vadeden sistemin yasal olup olmadığı soruldu. Vatandaşların, söz konusu oyunun, piramit satış sistemi olabileceği gerekçesiyle denetim yapılmasını talep ettiği öğrenildi. 



Bakanlık da son dönemde yazılı ve görsel medyada sıklıkla gündeme gelen, ihbar ve şikayetlere de konu olan sanal çiftlik oyununa ilişkin, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında harekete geçti. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, "Çiftlik Bank" isimli sistemi işlettiği anlaşılan Fame Game Hayvancılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin de bulunduğu bazı şirket ve organizasyonları denetim kapsamına aldı. Bakanlığın, benzer yapıların tespiti ve denetimine ilişkin çalışmalarının devam ettiğine işaret edildi.




ÇİFTLİK BANK NE?



Peki kısa sürede binlerce üyeye ulaşan Çiftlik Bank nedir? 200 bin TL yatırana aylık 50 bin lira kazanç vaadiyle sanal çiftlik hayvanları satan KKTC merkezli Çiftlik Bank, aslında internet üzerinden oynanan sanal bir oyun. Kişiler siteye üye olduktan sonra sanal tarım yatırımları gerçekleştiriyor. Yatırdığı paraya göre, tavuk, arı veya keçi satın alıyor. Üyelere, sanal yatırımın ardından yüzde 40'a yakın kazanç sağlandığı iddia ediliyor. Sistem içindeki ödeme trafiği ise Papara adı verilen bir yazılım kullanılarak sağlanıyor.



Son dakika... Bakanlık Çiftlik Bank için inceleme başlattı



Çiftlik Bank'ın sermayedarı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) menşeli "Fame Game Software Ltd" isimli 100 bin dolar sermayeli bir firma.



Şirketin CEO'su 27 yaşındaki Mehmet Aydın birçok yatırım yaptıklarını iddia ediyor. Gerçekte hayvan aldıklarını onların yemi ve samanını da ürettiklerini söylüyor. Ancak "yatırım yaptık" dediği tesislerin hiçbirinde bu kazançları dağıtacak bir üretim yok. Şirket, tanesinin 10-15 TL'ye satıldığını öne sürdüğü mavi yumurtayla para kazandığını iddia ediyor.



Sabah'ın haberine göre Türkiye genelinde Çiftlik Bank ürünlerini satan 70 adet de bayi bulunuyor. Bu tablo sisteme olan inancın artmasını ve daha fazla kişinin buraya para yatırmasını sağlıyor. Ancak şirketin bayiliklerinin hepsinin kendileri tarafından kurulduğu görülüyor. Şirketin internet sitesine koyduğu tapuların da Çiftlik Bank adına değil, Mehmet Aydın adına kayıtlı olması da şüpheleri artırıyor.



'SERVER'IN ADINI DİRİLİŞ YAPTIK'



Şirketin CEO'su olduğu belirtilen Mehmet Aydın, twitter'dan dün paylaştığı mesajda "Son zamanlarda Çiftlik Bank ailemize, firmamıza yapılan karalama çalışmalarına, büyümemize engel olma çabalarına karşı hep birlikte dimdik durduk. Bu sebeple 1.Server ( Ceres ) ismini "DİRİLİŞ" olarak değiştiriyoruz" ifadelerini kullanmış.









Bu haber 1204 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Erdoğan'dan Trump'a teşekkür: Fevkalade anlamlıydı
Gündem

Erdoğan'dan Trump'a teşekkür: Fevkalade anlamlıydı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'da düzenlenen NATO Zirvesi'ni başarıyla tamamladıklarını söyledi. '"Trump dahil tüm liderler davetimize icabet etti'' diyen Erdoğan, NATO'daki yeni dönemin Ankara Zirvesi ile somutlaştığını söyledi.

Habervitrini11235 Görüntüleme
Özgür Özel ve ekibinden yeni kurultay adımı!
Gündem

Özgür Özel ve ekibinden yeni kurultay adımı!

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, partiyi olağanüstü kurultaya götürmesi için çağrı heyeti atanması amacıyla yarın mahkemeye başvuracaklarını açıkladı. Emre “Kurultay yapmak için çağrı heyeti oluşturuluyor. Başvurumuzu yarın yapacağız” dedi.

Habervitrini11086 Görüntüleme
3 yaşında tornavida tuttu! Robot süpürge tutkusu servete dönüştü
Gündem

3 yaşında tornavida tuttu! Robot süpürge tutkusu servete dönüştü

Florida'da yaşayan 8 yaşındaki Wyatt Biggs, üç yaşında başlayan robot süpürge merakını dikkat çeken bir başarı hikayesine dönüştürdü. Bugün 50'den fazla robot süpürgeden oluşan bir koleksiyona sahip olan Wyatt, YouTube’daki tamir videolarıyla milyonlarca kişiye ulaşıyor.

Habervitrini12582 Görüntüleme
Haluk Levent 4 telefonunun şifresini polise vermedi
Gündem

Haluk Levent 4 telefonunun şifresini polise vermedi

MASAK tarafından hazırlanan raporda, Ahbap Derneği ile bağlantılı olduğu değerlendirilen A.Ç., Z.Y. ve E.G.'nin banka hesaplarındaki para hareketleri mercek altına alındı. Raporda, MASAK’a ulaşan istihbaratlar doğrultusunda A.Ç. ve Z.Y. hakkında "nitelikli dolandırıcılık" suçu kapsamında inceleme başlatıldığı, soruşturmanın bu kişilerle yoğun para transferi yaptığı belirlenen E.G.'yi de kapsayacak şekilde genişletildiği kaydedildi. Soruşturmada 21 kişi gözaltına alındı.

Habervitrini12560 Görüntüleme