Asayiş
  • 4.9.2013 01:27

Bakım yapılan trafo patladı!..

Bilecik 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve Bilecik’in ana trafosu olan 154 bin voltluk trafoda, tamir sonrası, bilinmeyen bir nedenden dolayı patlama oldu ve ardından da yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile kısa sürede büyüyen yangına itfaiye ekipleri müdahale etti.
Bilecik Belediyesi ve Organize Sanayi Bölgesi ekiplerinin müdahale ederken, yaklaşık 1 saat sonra yangın kontrol altına alınabildi.
Yangın nedeniyle Bilecik şehrinin tamamının elektriği kesilirken, 1. Ve 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren 70’e yakın fabrika da üretimini durdurmak zorunda kaldı.
Bilecik Valisi Halil İbrahim Akpınar, yangın yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı ve ardında da bir açıklama yaptı. Akpınar şunları söyledi: "Yangının çıkış nedeni tam olarak bilinemiyor. Teknik incelemeden sonra nedeni anlaşılacak. TEAŞ yetkilileri yolda geliyor. Ana trafo devri dışı şu anda. Bilecik sanayi bölgesine elektrik verilemiyor ama ekipler çalışıyor. Eğer yedek trafoda arıza yoksa kısa sürede elektrik verilecek. Çok şükür ölen yada yaralanan olmadı".
TEİAŞ Bilecik İşletme Mühendisi Selçuk Çelebi, "Trafoda bakım yaptık, test çalışmasını yaptık, Ekiplerimiz, 20 dakika sonra trafonun patladığını bildirdiler. Muhakkak bir yerde kısa devre var. Bu kısa devre herkesin bildiği ve geçecek bir kısa devre değil” dedi.
Yaklaşık 2 saat sonra, yedek trafodan Bilecik’e elektrik verildi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:18

İLGİLİ HABERLER