Gündem
  • 12.3.2010 16:00

BALBAY: KAÇMAYI DENEMEDİĞİM ORTAYA ÇIKTI

İSTANBUL - İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada Balbay, tutukluluğun bir yılı aştığını belirterek, adil, hızlı ve tutuksuz yargılanma talebini tekrarladı.
Balyoz soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski kuvvet komutanlarının serbest bırakıldıklarını anımsatan Mustafa Balbay, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı'nın yaptığı açıklamadaki ''Serbest bıraktığımız halde iki ayda adreslerini terk etmedikleri için kaçmayacakları gerekçesiyle serbest bıraktık'' şeklindeki sözlerine dikkati çekti. Balbay, kendi durumunun da buna uyduğunu dile getirerek, "Mahkemede savunmamı yapmamın üzerinden 3 ay geçti. Yeni bir delil, yeni bir değerlendirme ortaya çıkmadı. Bu sürede, birçok plan ve iddialar ortaya çıktı. Bu iddiaların hiçbirinde benim adım yok. Savcıların iddia ettiği gibi gazetecilik dışında bir hedefim olsa bu planlarda adım olurdu. Kullanılacak gazeteciler listesindeki 300 kişi arasında adım var. Bu gazeteci olduğum için yer aldı" dedi.
Tutuklu sanık gazeteci Tuncay Özkan da iddianamede, Kanaltürk televizyonunu işletirken vergi kaçırdığı, usulsüzlük yaptığı iddialarının yer aldığını belirterek, yürümekte olan 16 davaya ilişkin vergi kontrolörleri raporlarıyla, vergi kaçırdığı iddialarının yok olduğunu söyledi.
Özkan, İstanbul 5. ve 2. Vergi mahkemelerince bu davalara ilişkin verilen kararlarda, ''usulsüzlük ve özel usulsüzlük dayanaklarının sübut bulmadığının'' yer aldığını ifade ederek, kendilerine verilen vergi cezalarının, bu mahkemelerin verdiği kararlarla iptal edildiğini, böylece aklandığını kaydetti.
''Ben bu kadar çabuk tükenen iddianame görmemiştim'' diyen Tuncay Özkan, ''Türkiye'de de kocaman bir cehalet, akılları ve yürekleri esir almak için mahkemenin içinde ve dışında çalışmaya devam ediyor. Bu peşin cezanın amacı ne, ben daha ne kadar kalacağım? Müebbet hapisle yargılanıyorum diye, müebbet hapsi burada yaşamam mı gerekiyor? Benim tutukluluktaki makul sürem nedir?'' diye konuştu.
Duruşma, taleplerin alınmasıyla devam ediyor.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 09:45

İLGİLİ HABERLER