Bale başkoreografı Almula Özlem genç yaşta öldü

••1 dk okuma
Bale başkoreografı Almula Özlem genç yaşta öldü

Hızlı Özet

“Sanatçı için yarın saat 13.00'te Opera Sahnesi'nde tören yapılacak. Törenin ardından, Almula Özlem, Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camisi'nde ikindi namazı vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.”

Almula Özlem hayatını kaybetti
Ankara Devlet Opera ve Balesi (ADOB) bale başkoreografı Almula Özlem, tedavi gördüğü hastanede 46 yaşında vefat etti.

Alınan bilgiye göre, Almula Özlem kısa bir süre önce yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede bugün hayatını kaybetti.

Sanatçı için yarın saat 13.00'te Opera Sahnesi'nde tören yapılacak. Törenin ardından, Almula Özlem, Bilkent Doğramacızade Ali Paşa Camisi'nde ikindi namazı vakti kılınacak cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

ALMULA ÖZLEM KİMDİR?

1978 Ankara'da doğan Almula Özlem, 1985'te Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü çocuk balesi bölümüne girdi ve misafir çocuk sanatçı olarak dans etti.

1989'da Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı Bale Ana Sanat Dalı'na giren sanatçı, 10 yıllık konservatuvar eğitimini, üstün başarısı dolayısıyla iki yıl sınıf atlayarak, yüksek lisans derecesiyle bitirdi. Özlem, 1995'te kazandığı burs ile Kanada'da Royal Winnipeg Bale Okulu'nda öğrenim gördü.

Devlet Opera ve Balesi'nde 1998'de profesyonel hayatına başlayan Özlem, Türkiye'yi Finlandiya'nın başkenti Helsinki'nde düzenlenen Bale Yarışması başta olmak üzere yurt içi ve yurt dışında pek çok yarışmada temsil etti.

Sanatçı, son olarak Ankara Devlet Opera ve Balesi'nin şubat ayında sahneye koyduğu La Bayadere balesinde repetitörlük yapmıştı.

Bu haber 1647 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran, Şii Afgan milisleri Belucistan'a konuşlandırdı
Gündem

İran, Şii Afgan milisleri Belucistan'a konuşlandırdı

Bölge kaynakları, başta Afganistanlı Şii Hazaralardan oluşan Fatımiyyun Tugayı'na mensup kişiler olmak üzere çok sayıda milisin bölgeye konuşlandırıldığını belirtti.

Habervitrini12434 Görüntüleme
Fon skandalı: Hayati Yazıcı'nın oğluna tedbir kararı
Gündem
#haber#istanbul cumhuriyet bassavciligi#sinan burhan

Fon skandalı: Hayati Yazıcı'nın oğluna tedbir kararı

Gazeteci Sinan Burhan, fon soruşturması kapsamında AKP Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın oğlu Mustafa Yazıcı’nın tüm mal varlığına tedbir kararı getirildiğini duyurdu.

Habervitrini10946 Görüntüleme
AJet kadın Kabin memurunu ve yolcuyu ısıran alkollü yolcu kara listeye alındı
Gündem
#istanbul#Uçak#Yolcu

AJet kadın Kabin memurunu ve yolcuyu ısıran alkollü yolcu kara listeye alındı

AJet’in Londra Stansted-İstanbul Sabiha Gökçen seferinde alkollü olduğu öne sürülen yolcu, uçuş sırasında yanında oturan kadın yolcuyu rahatsız etti. Uyarılara rağmen davranışlarını sürdüren yolcu, kabin memuru ile kadın yolcuyu ısırdı. Sabiha Gökçen Havalimanı’na inişin ardından gözaltına alınan yolcu, AJet tarafından uçuşlardan men edildi.

Habervitrini10442 Görüntüleme
Mahkemede rüşveti anlattı.. İmamoğlu'nun sağ kolunun karısına ödeme yapıp hakediş aldık
Gündem

Mahkemede rüşveti anlattı.. İmamoğlu'nun sağ kolunun karısına ödeme yapıp hakediş aldık

Demir, kendisine gönderilen ürünlerin belgelerinin ortaya konulmasını isterken, Değercan ise alacağını ve işini riske atmamak için söz konusu ödemeleri kabul etmek zorunda kaldığını söyledi.

Habervitrini10610 Görüntüleme