Yaşam
  • 30.9.2004 00:10

BALIKESİR'DE ORMAN YANGINI...

YILMAZ UZUN
BALIKESİR - Balıkesir'in Sındırgı İlçesi'nde çıkan orman yangınının kontrol altına alındı. Yangında, 150 hektara yakın ormanlık alanın tamamen yandığı, kesin hasar tespit çalışmalarına ise yarından itibaren başlanacağı bildirildi.
Orman Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gün batımına kadar 10 helikopter, Kayseri'den havalanan 2 adet C-130 tipi yangın söndürme uçağı, 50'ye yakın arazöz, iş makinesi, yangın işçileri ile çok sayıda orman köylüsü ve askeri birliğin söndürme çalışmasına katıldığı Sındırgı İlçesi'ndeki orman yangını, saat 20.00 sıralarında tamamen kontrol altına alınırken, son durumun Çevre ve Orman Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'na rapor edildiği bildirildi. İstanbul, İzmir, Aydın, Bursa, Çanakkale ve Kayseri illerinden gelen helikopter ve uçaklar gün batımıyla birlikte tekrar geriye dönerken, yerden yapılan müdahalelerin aralıksız sürdüğü öğrenildi.
Gün boyu devam eden orman yangınında büyük bölümü karaçam olan 150 hektara yakın ormanlık alanın tamamen yandığı, kesin hasar tespit çalışmalarına yarından itibaren başlanacağı bildirildi. Doğada büyük hasara sebep olan yangında, ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:00

İLGİLİ HABERLER