Dünya
  • 26.3.2024 11:28

Baltimore köprüsü büyük bir gemi çarpışmasının ardından çöktü

Yetkililer şeritlerin kapatıldığını ve trafiğin değiştirildiğini duyururken..

Baltimore'daki Francis Scott Key Köprüsü Salı sabahı erken saatlerde büyük bir geminin çarpması sonucu çöktü.

Maryland Ulaştırma Otoritesi, tüm trafiğin yönlendirildiğini ve herhangi birinin yaralanıp yaralanmadığının belirsiz olduğunu söyledi. CNN, ek bilgi almak için Baltimore Şehri İtfaiye Departmanına ulaştı.

Baltimore'daki Francis Scott Key Köprüsü Salı sabahı erken saatlerde büyük bir geminin çarpması sonucu çöktü.

Baltimore Belediye Başkanı Brandon Scott, sabah saat 3 civarında sosyal medya paylaşımında köprüdeki "olay"a doğru yola çıktığını söyledi. Acil durum personelinin olay yerinde olduğunu ve çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Çarpışmanın videosunda, yüksek bir teknenin doğrudan köprünün destek sütunlarından birine doğru ilerlediği ve ardından onunla çarpıştığı ve köprünün devasa bir bölümünün yalnızca birkaç saniye içinde aşağıdaki suya çarptığı görülüyor. Çarpma anında köprünün bitişik kısımlarının çökmesine neden oldu.

Görüntüler Francis Scott Key Köprüsü'nün çökmesinden sonraki anı kaydetti.

Video görüntüleri, çarpışmanın havaya büyük miktarda duman ve ateş yaydığını ve köprünün bir kısmının teknenin ön kısmına doğru çöktüğünü gösterdi. Birkaç dakika boyunca koyu duman havaya yükselmeye devam etti.

2,6 mil uzunluğundaki 4 şeritli köprü, Patapsco Nehri üzerinde uzanır ve Baltimore limanının en dış geçişi ve Interstate-695 veya Baltimore Çevre Yolu'nun önemli bir bağlantısı olarak hizmet eder.

İsmini alan Francis Scott Key'in,   1814'te Fort McHenry'nin bombardımanına tanık olurken köprünün yakınında oturduğuna ve ona "Yıldızlarla süslü Sancak" sözlerini yazması için ilham verdiğine inanılıyor .

Güncellenme Tarihi : 26.3.2024 12:29

İLGİLİ HABERLER