BANKALAR VE ÖZEL FİNANS KURUMLARI BULUNDURACAKLARI DÖVİZ MİKTARINI SERBESTÇE BELİRLEYECEK
KAYNAK : Haber Vitrini
İSTANBUL- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın, "Bankalar ve özel finans kurumları, nezdlerinde bulundurabilecekleri döviz mevcutlarını, döviz yükümlülüklerini ve doğacak riskleri de gözönünde bulundurarak serbestçe belirlerler" şeklinde bir kararı Resmi Gazete'de yayımladı.
Bugünkü Resmi Gazete'de "Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar ile Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı'nın 91-32/5 Sayılı Tebliğine İlişkin Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genelgesi" yayımlandı.
Bu genelge ile "3/7/1991 tarihli ve 20918 sayılı Resm3 Gazete'de yayımlanan Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karar ile Başbakanlık Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın 91-32/5 sayılı Tebliği'ne ilişkin 1-M Sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genelgesi'nin değişik "Döviz Pozisyon Yönetimi ve Bilgi Verme" bölümünün "DövizPozisyon Yönetimine İlişkin Oranlar" başlıklı 7-A maddesi değiştirildi.
Ayrıca yine bu genelge ile "I-M sayılı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Genelge'sine 5/8/2000 tarihli ve 24131 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 2000/1 sayılı Genelge ile eklenen 1A, 1B, 2A ve 2B sayılı ekler" yürürlükten kaldırıldı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:39