Bilim
  • 29.4.2024 12:52

Bar Sandalyesi Seçerken Nelere Dikkat Etmeli

Mekanlarda kullanılan eşyalar, ortamın havasına olumlu ya da olumsuz şekilde etki eder. Bu nedenle eşya alırken mekanın boyutuna, diğer eşyaların rengine ve konumuna göre bir seçim yapılmalıdır.

 

Mekanınıza Uygun Bar Sandalyesi Nasıl Seçilir?

 

           Mekanınıza en uygun bar sandalyesi seçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu noktalar, mekanın ferahlığını, genel bütünlüğünü ve görüntüsünü yakından etkiler. Peki bu noktalar nelerdir?

 

1.     Mekanın tarz ve dekorasyonu: Bar sandalyesi alırken mekanın tarz ve dekorasyonuna dikkat edilmesi gerekir. Yeni alınacak eşyaların mekanda bulunan diğer eşyalardan farklı olmaması, renk ve çeşit olarak uygun olması gerekir. Bu durum, mekanın bütünlüğü açısından oldukça önemlidir.

2.     Malzeme ve dayanıklılık: Malzeme ve dayanıklılık, mobilya seçimi için çok önemlidir. Bar sandalyesi seçerken de sandalyelerin uzun süre kullanılması için dayanıklılıklarının göz önünde bulundurulması gerekir.

3.     Mekanın boyutlarına uygunluk: Bar sandalyelerinin mekanın boyutlarına uygunluk açısından önemi büyüktür. Özellikle bistro önünde olacak sandalyelerin boyutlarının bistro tezgahı ile uyumlu olması gerekmektedir. Bistro tezgahından daha uzun olan sandalyeler, kötü bir görüntü gösterebileceği gibi daha kısa olan sandalyeler ise oturma durumunu zorlaştırır.

 

Hangi Malzemeden Yapılmış Olmalıdır Ve Neden?

 

           Bar sandalyelerinin malzeme kalitesi kullanım konforu ve kullanım ömrü açısından oldukça önemlidir. Dayanıklı malzemelerle üretilen bar sandalyesi çeşitlerinden tercih yapmak, bu noktalar için önemlidir. Peki hangi malzeme türlerinde bar sandalyeleri üretilmektedir?

 

1.     Ahşap: Ahşap bar sandalyeleri oldukça şık ve dayanıklıkları tatmin edici sandalyelerdir. Bu sandalye tipleri kullanılan mekanlara estetik ve şıklık katmaktadır. Bu nedenle sade tipte yapılan mekan tasarımlarına ahşap bar sandalyeleri oldukça yakışmaktadır.

2.     Metal: Metal bar sandalye çeşitleri oldukça sağlam ve uzun ömürlüdür. Bu bar sandalyeleri satın alındığında uzun süreli kullanım özelliği sunar. Bu nokta mekanlarda kullanılan eşyaların sürekli olarak değiştirilme gereksinimini sonlandıracaktır.

3.     Plastik: Plastik bar sandalyeleri kolaylıkla yer değiştirilebilir. Böylece plastik bar sandalyesinin kullanım alanlarıda genişler. İhtiyaç halinde ihtiyaç duyulan noktaya kolaylıkla taşınabilen bu sandalyelerin kolay temizlenebilir yüzeyleri mevcuttur. Plastik sandalyelerin bu özellikleri de onları öne çıkarmaktadır.

 

Mekanınıza en uygun bar sandalyesini seçmek için öncelikle mekanınızdaki diğer eşyaları göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Bu eşyaların rengine, şekline ve malzeme türlerine göre bir seçim yapılması hem kullanım açısından hem de mekanın bütünlüğü açısından kullanıcıya artı puan katar.

 

Bar Sandalyesi Hangi Yükseklikte Olmalıdır Ve Neden?

 

           Bar sandalyeleri, diğer sandalye türlerine göre daha farklı tipte sandalyelerdir. Oturma alanları daha yüksekte olan bu sandalyelerde daha az eğilme ihtiyacı olur. Bununla birlikte bu sandalyelere genellikle bistro önlerinde rastlanır. Bunun için bar sandalyesinin yüksekliği, sandalyenin kullanışlı olması için önemlidir. Bar sandalyesi alırken bazı noktalara dikkat edilmelidir.

1.     Bar sandalyesi yüksekliği: Bar sandalyesi yüksekliği, sandalyenin tezgahla birlikte uyumlu şekilde kullanılması açısından önemlidir.

2.     Tezgah yüksekliği: Tezgah veya bar yüksekliği, sandalye alırken dikkat edilmesi gereken noktadır. Bu noktada tezgah yüksekliği göz önünde bulundurularak bar sandalyesi alınmalıdır. Bar sandalyesinin tezgah yüksekliği ile aynı seviyede olması, konforu da etkiler.

3.     Ayakların konumu: Bar sandalyesinde ayakların yerden yüksekliği, kullanımı kolaylaştırır. Bu nokta, otururken rahat edilmesini sağlar. Uygun kullanım rahatlığı bakımından bar sandalyesi ayaklarının konumuna dikkat edilmelidir. 

4.     Konfor: Bar sandalyelerinin konforlu olmaları gerekir. Her ne kadar bar sandalyeleri kısa süreli kullanılsa dahi, konfordan ödün verilmemesi gerekir. 

5.     Mekan görünümü: Bar sandalyesi yüksekliğinin mekan görünümüne doğrudan etki ettiği bir gerçektir. Bistro önünde tezgahtan daha küçük ya da daha büyük sandalyeler kullanılması mekanın tuhaf ve komik gözükmesini sağlar.

 

Bar Sandalyesi İçin Bütçe Belirlerken Nelere Dikkat Etmeliyim?

 

           Her mobilya türünde olduğu gibi bar sandalyelerinde de farklı özellik ve malzeme kalitesine göre fiyatlarda değişiklik gözükür. Bu nedenle sandalye seçimi öncesinde nasıl bir sandalyeye ihtiyaç duyulduğunun belirlenmesi gerekir. Bu noktada da özelliklere göre bir bütçe belirlemeye özen gösterilmelidir. Daha düşük özelliklerde bulunan sandalyelere yüksek ücretler ödememek için bu kritere dikkat etmek gerekir. Bar sandalyesi için bütçe belirlerken bazı noktalara dikkat edilmelidir. Bunlar:

 

1.     Kalite: Malzeme seçimi ve fiyatları bütçenize doğrudan etki edecektir. Bu nedenle alacağınız sandalyelerin malzeme kalitesinin nasıl olacağına karar vererek o şekilde bir satın alım gerçekleştirilmelidir.

2.     Tasarım: Mekan tasarımına uygun bar sandalyesi seçilmelidir. Bu nedenle mekanda bulunan diğer eşyaların yapı ve şekillerine uyacak şekilde eşyalar alınmalıdır.

3.     Rahatlık: Sandalyelerin rahatlık durumları bütçeye direkt olarak etki eder. Bu nedenle alacağınız sandalyelerin oturma alanı kalitesi bütçenize yansıyacaktır.

4.     Satın alınan yer: Malzeme satın alırken en önemli noktaların başında marka ve mağaza gelmektedir. Kaliteli noktalardan alınan ürünler için garanti ve satış sonrası hizmetler ile kampanyalar ve indirimler yapılmaktadır. Bu iki durum da alıcı için çok önemlidir. Bütçeyi direkt olarak etkileyen bu gibi noktalarda yararlanmak için Sandalye Deposu firmasını tercih edebilirsiniz. İhtiyaçlarınıza uygun özellikler ve her bütçeye uygun sandalyeler ile Sandalye Deposu hizmetinizdedir.

 

Bar Sandalyesi Nasıl Temizlenir Ve Bakımı Nasıl Yapılır?

 

           Bar sandalyesi temizliği bar sandalyelerinin malzeme kalitesine ve malzeme çeşidine göre değişiklik gösterir. Bu noktada kumaş veya deri, metal ve plastik malzemelerden üretilen sandalyelerin temizliğine bakacak olursak:

 

1.     Metal bar sandalyesi temizliği: Metal sandalye çeşitleri en çok tercih edilen sandalye modellerindedir. Sağlam yapıları sayesinde mekanlarda çok sık denk gelmek mümkündür. Temizlikleri de kolay olan bu sandalyeler, toz alma ve silme durumları için uygundur. Ancak metal bar sandalyelerinin temizlendikten sonra ıslak şekilde bırakılmaması gerekir

2.     Plastik bar sandalyesi temizliği: Plastik bar sandalyesi, temizliği en kolay olan sandalyelerdendir. Hem silme hem toz almaya uygun olan bu sandalye çeşitlerinde metal sandalyelerde olduğu gibi paslanma tehlikesi yoktur.

3.     Kumaş veya deri bar sandalyesi temizliği: Bu sandalye çeşitlerinde diğer sandalye çeşitlerinde yapılan temizliğe nazaran daha dikkat edilmesi gerekir. Çizilme, yırtılma gibi durumlar bu sandalyelerde daha kolay olur. Bu nedenle sandalyelerin kir tutmaması için sık sık silinmesi ve tozunun alınması gerekir. Aksi halde sandalye üzerine yapışan kirler çıkarılırken sandalyeye zarar verilmesi kaçınılmazdır.

Güncellenme Tarihi : 29.4.2024 12:52

İLGİLİ HABERLER