BARZANİ VE TALABANİ'YE MEKTUP YAZAN SADDAM SERT UYARILARDA BULUNDU
İSMAİL BALLI
BAĞDAT- Irak Lideri Saddam Hüseyin, Kürt liderlere çağrıda bulunarak işgalcilere katılmamalarını ve Irak askerleriyle çatışmamalarını istedi. Saddam Hüseyin'in Kürt liderlere yönelik mektubu, Irak televizyonunda Enformasyon Bakanı Muhammed Said El Sahhaf tarafından okundu.
Mektupta, Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Lideri Celal Talabani'ye hitaben, "Size pişman olacağınız bir şey yapmamanızı tavsiye ediyorum" denildi ve işgalcilere karşı mücadele eden devlet ve liderliğin halen yerinde olduğu vurgulandı. Saddam ayrıca, Talabani'yi Irak halkı ve askerleriyle çatışmaya girmemesi konusunda uyardı.
Irak Lideri Saddam Hüseyin'in televizyonda yayımlanan mesajında, aynı mektubun Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Lideri Mesud Barzani'ye de gönderildiği açıklandı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:43