Gündem
  • 28.4.2006 18:23

BAŞBAKAN, 6 BİN KİŞİYE EKMEK KAPISI AÇACAK

AHMET ARSLANTAŞ
ADIYAMAN - Başbakan Recep Tayip Erdoğan, 3 Mayıs'ta Adıyaman'da bir ilki gerçekleştirerek 6 bin kişinin istihdam edileceği 36 fabrikanın açılışını yaparak üretim startı verecek.
36 fabrikanın açılışını yapacak olan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Adıyaman'da 6 bin işsizin ekmek kapısı olan fabrikaları bir seferde açacak.
Orta Asya ve Orta Doğu'nun en büyük kapalı alanına sahip, 120 bin metrekare genişliğindeki Sanko Holding'e ait tekstil fabrikasının da içinde bulunduğu 36 fabrikanın açılışı için tüm hazırlıklar tamamlandı. İçerisinde 16 tanesi tekstil ve konfeksiyon alanında diğerleri ise, plastik madde, aşı fabrikası, mobilya, oto yedek parçası, makine gibi alanlarda kurulan fabrikaların açılması ile Adıyaman'daki istihdam sayısı 12 binden 18 bine çıkacak.

ERSOY: "YATIRIMCILARIN İNŞAATLARINI SULADIK"
Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Başkanı Zafer Ersoy, Adıyaman ilinin yatırımcının cazibe merkezi haline gelmesindeki en büyük etkenin yatırımcıya sahip çıkılması olduğunu kaydederek, "Bir yatırımcının küçük bir sıkıntısında gecenin bir vakti de olsa yetkililer ve sivil toplum örgütleri bir araya gelerek bu sorunu çözmeye çalıştık. Öyle zamanlar oldu ki, burada bulunmayan yatırımcının yatırımının inşaatını suladık. Biz bu zor koşulları aşarak bu seviyeye geldik" dedi. Zafer Ersoy, sanayicinin kriz dönemi içinde olduğu ve bir çok bölgede fabrikaların kapandığı bir dönemde Adıyaman'ın bu başarıyı göstermesinin göz ardı edilemeyeceğini kaydetti. Ersoy, "Bu görüntünün yol haritasını 10 yıl önce çizmiştik. 10 yıl önce bize inanmayarak arkamızdan kahkaha atanlar, bugün bu yol haritasının neleri ortaya çıkardığını görsünler. Biz bu filmi 10 yıl önce yazmıştık ve şu an o filmi oynatıyoruz. Bir anda 36 fabrikanın açılışı, Türkiye'de ve dünyada kimseye nasip olmamıştır" diye konuştu.
Açılışı yapılacak 36 fabrikanın yanı sıra Kasım ayı içerisinde 30 fabrikanın daha açılışının yapılacağını vurgulayan Ersoy, "18 bine ulaşacak olan istihdam sayısı Kasım ayında açacağımız 30 fabrika ile birlikte 24 bine çıkacak. Adıyaman birinci Organize Sanayi Bölgesi tamamen doldu. Bir zamanlar 'Bir çivi çakın onu da elime çakın' diyordum fakat şimdi 'Birinci avucumda yer kalmadı ikinci avucuma çivi çakın' diyorum. Adıyaman işsizlik sorunu ile boğuşan illerin arasında olduğu için Adıyaman'da istihdam alanları meydana çıkarmak için uğraş veriyoruz. 10 yıl önce Adıyaman'ı yatırımcıya tanıtmak için turizmi kullandık. Turizm sayesinde yatırımcılar Adıyaman'ı gördüler ve dışa açık bir toplum olduğumuzun farkına vardılar. Tanıtımımızı çok iyi yaptık ve şimdi yatırımları Adıyaman'a çekiyoruz. Bir taraftan radikal kararlar, diğer taraftan 5084 sayılı Teşvik yasasını çok iyi kullanarak sanayiimizi geliştirdik" şeklinde konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:37

İLGİLİ HABERLER