Spor
  • 30.3.2012 10:57

Başbakan açıklama yaptı, Galatasaray'da transfer durdu

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal.. Geçen sezon tüm başarılardan uzak kalan, tarihindeki en kötü sezonlardan birini yaşayan sarı-kırmızılıları, 1 senede ayağa kaldıran başkan. Ve bunu yaparken ne transferden ne de cebinden para vermekten kaçtı başarılı iş adamı. Özellikle göreve geldikten sonra Ujfalusi, Melo, Elmander, Engin Baytar, Selçuk İnan, Ceyhun Gülselam, Muslera, Riera, Eboue, Sercan Yıldırım, Yigit Gökoğlan ve Necati Ateş gibi önemli isimleri transfer ederek, G. Saray’ın mevcut kadrosunu oldukça güçlendiren Aysal ve ekibi, artık bu kadar rahat hareket edemiyor.

BUNUN sebebi ise Türkiye’de bir türlü sonuca ulaştırılamayan şike soruşturması. Türkiye Futbol Federasyonu’nun konuyla ilgili henüz net bir açıklama yapması ve sürecin uzayacak olmasından dolayı zaten aklında şüpheler barındıran sarı-kırmızılılar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın konuyla ilgili yaptığı son açıklamalarla iyice tedirgin oldu.

‘DURUM ÇOK KRİTİKLEŞTİ’

“İngiltere Başbakanı Thatcher, holiganlar yüzünden İngiliz takımlarını 5 yıl Avrupa’ya göndermemişti. İ5 yıl Avrupa’ya gitmediler de ne oldu? Kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Sonra da UEFA organizasyonlarına katılıp şampiyon oldular” açıklamaları sonrası fikir alışverişi yapan yöneticiler, durumun çok kritik olduğu yönünde birleştiler.

LİGDE bulunulan konum gereği Şampiyonlar Ligi hakkını büyük ölçüde elde eden sarı-kırmızılılar, tranfserlerini de Devler Ligi ayarında yapmayı planlıyordu. Fakat eğer Türkiye’de şike soruşturmasıyla ilgili UEFA kritirlerine uygun bir karar alınmaz veya zamanında yürürlüğe konulmazsa, Türk takımlarının Avrupa’ya açılması hayal olacağı için tüm transferleri durdurmaya karar verdi G.Saray yönetimi. Süreci yakından takip edecek olan başkan Ünal Aysal ve ekibi, gelişmelere göre yeni kararlar da alabilir.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:13

İLGİLİ HABERLER