Spor
  • 14.6.2014 02:43

Başbakan Ardeşen'den Avrupa Kupasını istedi

D. Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleştireceği üç günlük program kapsamında RİZE’de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rize Valiliği çıkışında, Hentbol Bayanlar Süper Lig Ekiplerinden Ardeşen Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Teknik Ekip ve Sporcuları İle Buluştu.

Kulüp Başkanı Sultan Rauf Oğuz, Yönetim Kurulu Üyeleri Dursun Yaşaroğlu ile Ali Biberoğlu, Antrenör Şevki Demiroğlu ve Sporculardan oluşan bir ekiple bir araya gelen Başbakan Erdoğan, Kulüp Başkanı Oğuz’dan takımın son durumu hakkında detaylı bilgi aldı.

Başkan Oğuz, Lig de ve Avrupa’da taşrayı temsilen önemli başarılar elde ettiklerini ifade ederek, “Ülkemiz de ligi 3. Sırada tamamladık. İlk kez katıldığımız Avrupa Kupalarında ise tarihi bir başarı elde ederek adımızı ilk 8’e yazdırdık. Amacımız devlet büyüklerimizin desteği ile Avrupa Kupasını Rize’ye ve sizlere armağan etmek.” İfadeleri ile Başbakan Erdoğan’dan destek istedi.
Hentbolcuları ve kulüp yönetimini elde ettikleri başarılardan ötürü kutlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, “Avrupa için kupa sözü aldık. İnşallah hedefinize ulaşarak ülkemizi ve Rize’yi mutlu edersiniz. Ben de gerekli kişilere talimat vereceğim. O Kupayı istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Kulüp Başkanı Oğuz daha sonra Başbakan Erdoğan’a kulübün bilgilerinin yer aldığı kitapçık takdim ederken, Başbakan Erdoğan, kitapçıkta gördüğü taraftar resimleri karşısında şaşkınlık yaşadı. Rize’lilerin salon sporunda takımlarına bu denli sahip çıkmalarının önemli bir olay olduğuna vurgu yaşan Erdoğan, “Hemşerilerimden bu desteğin artarak devam etmesini istiyorum.” Dedi.
Öte yandan Başbakan Erdoğan, genç sporcularla bir süre sohbet etti.

Sporcular da Başbakan Erdoğan’a kendisi ve kızı Sümeyye Erdoğan ile birlikte 2012 yılında yine bir Rize ziyareti sırasında Ardeşen GSK ailesi ile çektirdikleri fotoğrafı takdim ettiler. Başbakan Erdoğan ise bu hediye karşısında büyük mutluluk yaşayarak, uzun süre fotoğrafı inceledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:12

İLGİLİ HABERLER