BAŞBAKAN ERDOĞAN, ATO BAŞKANI AYGÜN''E SERT ÇIKTI!..
Başbakan Tayyip Erdoğan özelleştirme karşıtlarını eleştirmesi sırasında, Erdemir''in yabancı şirketlere satılmasına karşı kampanya açan bir sivil toplum örgütünün başkanını da isim vermeden hedef tahtasına koydu.
Daha önce TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile Atatürk Havalimanı ihalesini alan TAV''ın yönetim kurulu başkanı Hamdi Akın, Erdemir''in yerli sermayeye satılması yönünde görüş bildirmişti.
''Parayı veren alsın''
Erdoğan ise dün AKP grubunda yaptığı konuşmada, bu örgütün, hissedarı olduğu Erdemir''in yabancılara satışına karşı çıkarken hedef saptırdığını da ileri sürdü. Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün de Erdoğan''ın gösterdiği kişinin kendisi olduğunu dile getirdi.
Erdoğan, ''''Biz devlet zengini meydana getirmek istemiyoruz. Parayı veren gelsin alsın'''' dedi. Erdoğan, ismini vermediği örgüt başkanını şöyle eleştirdi:
''''Geçenlerde bir sivil toplum örgütünün başında olan zat, bir televizyon kanalında açıklama yapıyor. ''Özelleştirmeden yanayım ama Erdemir''in özelleştirilmesine karşıyım'' diyor. Bir araştırıyorsunuz, geçmişte Erdemir''in ortaklarından biri olduğu çıkıyor. Burası çok ilginç.''''
Erdoğan şöyle devam etti:
''''Buraya yabancı sermaye girerse ne olur? Şunu temel ilke olarak söyleyeyim; doğrudan yabancı sermayeyi bu ülkeye sokmayı başarmamız lazım.''''
Erdoğan, Erdemir''in yabancılara değil ulusal şirketlere satılmasının savunulmasını da, ''''Ülkemizdeki sermaye, bunu alacaksa buyursun alsın. Ama yıllarca bu ülkede bunu alanlar, devlet zengini olarak almanın yoluna gitmişler'''' diye eleştirdi.
Hedefteki isim Aygün
Erdoğan''ın ismini vermediği kişinin de Aygün olduğu belirlendi. ''''Başbakan beni işaret ediyor'''' diyen Aygün, ''''Biz Erdemir''in kurucu ortağız. Asıl müşterisi de özel sektör, yani biziz. Ben bu fabrikanın yabancılara satılmasına tabii ki karşı olacağım'''' diye konuştu.
ATO, yüzde 25 payla 1960''ta Erdemir''in kurucu ortaklarından biri oldu. ATO sermaye artırımlarına katılmadığı için yüzde 25''lik hisse yıllar içinde binde 6''ya geriledi. AKP hükümeti seçimlerden 2.5 ay sonra yapılan genel kurulda Erdemir''in yönetim kurulu başkan yardımcılığına Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener''in Türkiye Gübre Fabrikaları''nda çalışan kardeşi Abdullah Şener''i getirdi. Böylece ATO temsilcisi Turgut Tokuş da yönetim dışında kaldı.
(MİLLİYET)
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:24