ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bingöl depreminde ölü sayısının 100'e yaklaştığını, yaralı sayısının ise 450 civarında olduğunu bildirdi.
Erdoğan, beraberindeki bazı bakan ve milletvekilleriyle deprem bölgesinde yaptığı incelemenin ardından Ankara'ya döndü.
Araç-gereç noktasında hiçbir sıkıntının olmadığını ifade eden Erdoğan, ''Yoğun bir araç-gereç tanzimi yapılmış ve Kızılayımız, orada olduğumuz süre içerisinde 500 çadırını ulaştırmıştı. 1500 çadır da yolda. Bunu 5 bine çıkarmak mümkün ama şimdilik iki bin çadır valiliğimizin emrine verildi. Kızılay, sıcak aş dağıtmaya başladı. Bu arada valiliğimizin emrine belli bir miktarda parayı hükümetimiz çıkarmış vaziyette'' diye konuştu.
TOBB'dan deprem bölgesinde 500 konut yapma sözü aldıklarını müjdeleyen Erdoğan, bunun büyük ölçüde ihtiyaca cevap vereceğini bildirdi. Erdoğan, daha önce tespit ettikleri Hazine arazilerinin çalışmalarını yaptıklarını, zemin etütlerini bitirdiklerini, evlerin en geç sekiz ay içinde teslim edileceğine inandıklarını söyledi.
Erdoğan, ilk etapta valiliğin emrine 600 milyar lira para çıkardıklarını da sözlerine ekledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:54