İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da 11 katlı binanın çökmesiyle ilgili olarak ''Olay tamamen teknik bir hata. Daha önce burası takviye görmüş. Maalesef bu tür sıkıntıları yaşıyoruz. Bunlar üzerine gideceğiz'' dedi.
Erdoğan, ''Bu işin yasal müeyyideleri ağır olmadığı sürece, bu tür bedelleri vatandaş canıyla ödüyor. Buna da kimsenin hakkı yok. Böyle bir şeye fırsat vermeyeceğiz. Elimizden gelen tüm tedbirleri almak suretiyle bu olayların üzerine gideceğiz'' diye konuştu.
''Geçmişte olanlar konusunda dönüşüm projeleri bulunduğunu, bu sayede de bunların üzerlerine gidileceğini'' vurgulayan Erdoğan, ''Halkımızın da bize yardımcı olmasını bekliyoruz'' dedi.
Başbakan Erdoğan, birçok yerde halkın kaçak yapı veya gecekondu yaptığını, bazı yerlerde ise kaçak olmamasına karşın meşru olmayan yollarla binalar inşa edildiğini hatırlatarak, ''Temenni ederiz ki, bu etik kurallardan nasibini alarak geleceğe yürüyen bir yapıyı oluşturalım'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:34