BAŞBAKAN ERDOĞAN OLASI İSTANBUL DEPREMİ İÇİN HAREKETE GEÇTİ
ANKARA - Bilimadamları, deprem çalışmalarında yetki ve sorumlulukların Başbakanlık bünyesinde oluşturulacak merkezi otoritede toplanmasını önerdi.Muhtemel bir İstanbul depremi, meydana gelebilecek hasar ve risklerin en aza indirilmesi konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplantı yapıldı.
Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplantıya katılan bilimadamları, 12 Haziran 2005 tarihinde Söke'de gerçekleştirilen ve İstanbul için deprem senaryolarını konu alan uluslararası bilimsel toplantının sonuçları hakkında bilgi sundu.
Açıklamaya göre, sunum, İstanbul'da deprem ihtimalinin bilimsel analizi, muhtemel hasar senaryoları ve risklerin en aza indirilmesi için alınabilecek önlemler olmak üzere 3 ana başlık altında toplandı.
Bilimadamları, Söke'deki toplantının sonuçları doğrultusunda deprem risklerinin en aza indirilebilmesi için Başbakanlık bünyesinde bir merkezi otoritenin oluşturulmasını, deprem çalışmaları konusunda yetki ve sorumlulukların böylelikle tek merkezde toplanmasını önerdi.
Açıklamaya göre, toplantı sırasında, görüş ve önerilerin sadece İstanbul'la sınırlı tutulmaması, İstanbul öncelikli olmak üzere Türkiye geneli için deprem riskleri ve alınması gerekli önlemler üzerinde durulması fikri ortaya çıktı.
Başbakan Erdoğan'ın, bilimadamlarının görüş ve önerilerinin değerlendirilmesi için gerekli talimatları verdiği bildirildi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:36