BAŞBAKAN ERDOĞAN, TARLASINI İSTİMLAK ETTİRMEYEN KÖYLÜYÜ NASIL TERS KÖŞEYE YATIRDI?
DEVLET ARIK
ANKARA- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da yol inşaatını engelleyen tarla sahibini 'beyanname' konusunda uyardı.
Her yıl 60 milyar lira para kazandığını belirterek, tarlasının kamulaştırılmasına karşı çıkan tarla sahibine, Başbakan Erdoğan, ''Maliye'ye verdiğin beyannameye baktıralım mı?'' diye sordu.
Geçtiğimiz hafta AK Parti'nin Antalya kampına katılan Başbakan Erdoğan, parti çalışmalarının yanı sıra bölgedeki iş adamları ve turizmcilerle de biraraya gelmişti. İş adamlarına ve turizmcilere 'Siz buraya ne kadar yatırım yaptınız?' diye soran Başbakan Erdoğan, ''1 milyar dolar'' cevabını alınca, ilginç bir öneri ortaya attı. Erdoğan, turizmcilere ''Madem öyle, 1 milyar dolar yatırım yaptınız. Yatak ücretlerinden bir kısmını devlete verseniz, 10 milyon dolar daha harcasanız, tüm bu yollar tamamlanır. Her şeyi devletten beklemeyin. Biraz da siz çaba harcayın'' karşılığını verdi.
Erdoğan'a, helikopter turu sırasında devlete tarlasını satmayan bir çiftçiyle ilgili olarak, ''Bu vatandaş yüzünden, yol çalışmaları yarım kaldı'' şikayeti dile getirildi. Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ve Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu ile birlikte yol çalışmalarını inceleyen Erdoğan, hemen yanındakilere talimat vererek, tarla sahibi ile görüşmek istediğini söyledi. Erdoğan'ın talimatı üzerine getirilen tarla sahibi, ''Ben bu tarladan yılda 60 milyar para kazanıyorum. Burayı benden ucuza almak istiyorlar'' deyince, Başbakan Erdoğan sinirlendi. Tarla sahibine, ''Maliye'ye verdiğin beyannameye baktıralım mı? Orada ne kadar kazandığını devlete nasıl beyan ettiğini görürüz'' diyen Erdoğan, tarlanın rayiç bedeli üzerinden kamulaştırılmasını, yol inşaatının tamamlanması konusunda engel çıkartılmamasını istedi. Erdoğan, ''Bu ülke hepimizin, biz senin zarara uğramana izin vermeyiz. Ancak sen de fırsatçılık yapma'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:06