Gündem
  • 29.1.2013 11:46

Başbakan tek doğru bakanını görevden aldı

AHMET TOPAL - TÜRKER BEKTAŞ
ANKARA -
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, terörist başı Abdullah Öcalan’ın jimnastik saatlerinin artırılamasına imkan verilmesiyle ilgili Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek, “Nitekim terörist başının zinde kalabilmesi, sağlıklı olabilmesi için elinden geleni ardına koymamaktadır” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli grup toplantı salonuna geldiğinde ise konuşmasından önce yanına gelen ve adının Özgür Deniz olduğu öğrenilen küçük bir çocuğa poz verdi. Elinde fotoğraf makinesi bulunan ve basın mensuplarının oturduğu bölüme oturan çocuk, en ön sıradan Bahçeli’nin kürsüdeki fotoğraflarını çekti.
İmralı sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan ve hükümeti eleştiren Bahçeli, Öcalan’ın ev hapsine çıkarılmaya çalışıldığını iddia etti. “Başbakan Erdoğan İmralı’daki hücrenin mefruşat ihtiyaçlarını hıza karşılamakta, bir bakıma ‘ev ortamının’ oluşması için elinden gelen çabayı sergilemektedir” diyen Bahçeli, “Diyebiliriz ki, terörist başının beklediği ev hapsi şartları bizzat İmralı’da kurulmakta, İmralı’da oluşturulmaktadır. Aslında kimsenin itiraf edemediği, söylemeye dilinin varmadığı gerçek İmralı canisinin ev hapsine fiilen alındığı hususudur. Başbakan ve hükümeti buna zımnen onay vermiştir. İmralı canisi 12 metrelik alanda, 12 kanallı televizyonla, 12 kötü adamın lojistik desteğiyle ve hedeflerini 12’den vurmanın keyfiyle rahata kavuşmuş ve üstelik bir de çözüm mihrabı haline getirmiştir” diye konuştu.

“BAŞBAKAN, TERÖRİST BAŞININ ZİNDE KALABİLMESİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”
Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın daha önce açıkladığı ve terörist başı Öcalan’ın jimnastik saatlerinin artırılmasına imkan sağlanmasını sert dille eleştirdi. Bahçeli, şunları söyledi:
“Başbakan Erdoğan’ın İmralı canisine gösterdiği özen ve ihtimam bunlarla sınırlı kalmamıştır. Şimdi de sırayı jimnastik yapmasına daha fazla imkan tanıyan yeni bir girişim almıştır. Başbakan bu konuda kararlı, bu hususta ısrarlıdır. Adalet Bakanı’na bu kapsamda talimat vereceği, İmralı’dan gelen şikayetleri bu şekilde dindireceği görülmektedir. Nitekim terörist başının zinde kalabilmesi, sağlıklı olabilmesi için elinden geleni ardına koymamaktadır.
Kuşkusuz İmralı canisi, bölücülük olimpiyatlarında üzerine oynanan bahislerin hakkını vermek ve sözde Kürdistan madalyasına ulaşabilmek amacıyla AK Parti gözetimindeki hazırlıklarını ve idmanlarını tüm hızıyla sürdürmekte, birlikte yola çıktıklarını mahcup etmemek için üzerine düşenleri hafiyen yerine getirmektedir. Meselenin manidar tarafı ise, başbakan Erdoğan’ın bunların hepsini doğal ve normal karşılamasıdır.”

AK PARTİ’NİN YÜZ AKI BAKANI GÖREVDEN ALDI 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Bazı yanlış, eksik ve kusurları olsa da, AK Parti’nin yüz akı olan ve görevini layıkıyla yaptığını düşündüğümüz İçişleri eski Bakanı Sayın İdris Naim Şahin’in müzakere sürecine kurban verilmesi Başbakan’ın kararlarına kimlerin yön verdiğini göstermiştir” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bahçeli konuşmasının bir bölümünde ise revizyon sonrası görevinden alınan İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin’e destek verdi. Şahin’in müzakere sürecine kurban gittiğini belirten Bahçeli, yeni İçişleri Bakanı Muammer Güler’in ise terörün değirmenine su taşıyacağını iddia etti. Bahçeli şunları söyledi:
“Bazı yanlış, eksik ve kusurları olsa da, AK Parti’nin yüz akı olan ve görevini layıkıyla yaptığını düşündüğümüz İçişleri eski Bakanı Sayın İdris Naim Şahin’in müzakere sürecine kurban verilmesi Başbakan’ın kararlarına kimlerin yön verdiğini göstermiştir. BDP sözcülerinin bu eski bakana saldırmasına karşılık, her fırsatta bize laf yetiştiren AK Parti’nin kurma kolla çalışan ve iftira mahzeninde fikirlerini mayalandıran malum sözcülerinin birden bire dut yemiş bülbüle dönüşmeleri akla ziyan bir manzarayı ortaya çıkarmıştır. Barış güvercinleri uçuracağını söyleyerek işbaşı yapan yeni bakan da görünen odur ki, güvercinlere takla attırmaktan başka bir işe yaramayacak ve bölücü terörün değirmenine hevesle su taşıyacaktır.”

 

 

Güncellenme Tarihi : 21.3.2016 12:00

İLGİLİ HABERLER