BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞENER: ''İMAR BANKASI İLE İLGİLİ ÖDEMELER KONUSUNDAKİ KANUN DÜZENLEMESİ BUGÜN MECLİS'E GÖNDERİLECEK''
NURAY BÜYÜKBAŞ
İSTANBUL- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, bonolar da dahil olmak üzere İmar Bankası'na yönelik ödemelerle ilgili gerekli kanun düzenlemesinin bugün Meclis'e gönderileceğini söyledi.
Hyatt Regency Otel'de yapılan Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği'nin (KYD) düzenlediği ''II. Ulusal Yatırım Fonları Konferansı'' öncesinde gazetecilerin İmar Bankası ve özelleştirme ile ilgili sorularını cevaplandırdı.
İmar Bankası ile ilgili ödemenin yapılabilmesi için bazı hukuki düzenlemelerin yapılmasının gerektiğini belirten Şener, ''Bu kanunun Meclis'ten geçmesi gerekiyor. Bu kanun tasarısıyla ilgili olarak imzalar dün tamamlandı. Bugün de Meclis'e gönderilecek. Meclis'te yasalaştıktan sonra Ziraat Bankası tarafından ilgili prosedürler tamamlandıktan sonra ödemeler yapılacak. Dolayısıyla bu prosedürün tamamlanması bana göre kısa süre içerisinde olacak. Bu konuda kesin tarih belirtmek doğru değildir. Bunlara bono ödemeleri de dahil'' dedi.
''ÖZELLEŞTİRME ÖNEMLİ HEDEFLERİMİZ ARASINDA''
Hükümetin önemli hedeflerinden birinin de özelleştirme olduğuna dikkat çeken Şener, ''Türkiye'de 17-18 yıldır düzgün bir özelleştirme yapılamamıştır. Ama ekonominin rasyonelleşmesi bakımından ve ülkedeki kaynakların en etkin bir şekilde kullanılması açısından özelleştirmesi süratle tamamlanması gerekiyor. Hükümetimiz tarafından hazırlanan özelleştirme programı aksatılmadan yürütülmektedir. Bugünlerde önemli bir özelleştirme yani TEKEL'in özelleştirilmesi basının gündeminde. Bildiğiniz gibi TEKEL ikiye ayrılmıştır. Birincisi alkol ve içeceklerle ilgilidir. Bununla ilgili işlemler tamamlanmak üzere. Diğer ile ilgili teklifler de açılmıştır. Ancak ihalesi devam etmektedir. Bu çerçeve içerisinde ihale kararını etkileyecek herhangi bir açıklamada bulunmam doğru değildir'' ifadelerini kullandı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:01