Gündem
  • 18.6.2014 19:10

Başbakan'a hakaretten beraat etti

CHP İl Başkanı Vedat Şenol, 17 Aralık 2013'te yapılan yolsuzluk soruşturması sonrasında yaptığı basın açıklamasında, "Devletin bürokratları ve bakanları yolsuzluk ve hırsızlığa bulaşmış. Bu durumdan da birinci derece Başbakan Recep Tayyip Erdoğan sorumludur" ifadelerini kullandı. Bu ifadeler nedeniyle Vedat Şenol hakkında Başbakan Erdoğan ve yakınlarına hakaret ettiği iddiasıyla dava açıldı.

Isparta 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, tutuksuz yargılanan CHP İl Başkanı Vedat Şenol ve avukatı katıldı. Kimlik tespitinin ardından yapılan yargılanma sonunda mahkeme başkanı, Şenol'un açıklamalarının hakaret içermediğine kanaat getirerek, beraatına karar verdi.

HAKARET DEĞİL, DEMOKRATİK HAK

Duruşma sonrasında açıklama yapan Vedat Şenol, 17 Aralık operasyonu sonrasında bütün Türkiye'de hırsızlık ve yolsuzluklarla ilgili protestoların yapıldığını hatırlattı. CHP olarak kendilerinin de bu süreçte eylem yaptığına işaret eden Şenol, "Hükümeti istifaya çağırdık. Başbakanın emriyle savcılık tarafından hakkımızda hakaret davası açıldı. Hakim karşısına çıktık. Bu açıklamaların siyasi düşüncemiz olduğunu, hakaret olmadığı anlattık. Mahkeme de 'Demokratik haktır' dedi. Sonuçta beraatımıza karar verdi" dedi.

'KİŞİLİK HAKLARINA HAKARET ETMEDİM'

Sözlerinin Başbakan Erdoğan'ın kişilik haklarına herhangi bir hakaret kastı olmadığını belirten Şenol, "Biz sadece sürecin siyasi sorumlusu olarak Başbakan Erdoğan'ı istifaya davet ettik. Bunda da dayanak noktamız, dönemin bakanlarından Erdoğan Bayraktar'ın 'Ne yaptıysak Başbakan'ın emri ile yaptık' sözleridir. O halde bu sürecin, hukuksuzlukların, yolsuzlukların ve hırsızlıkların siyasi sorumlusu da bizzat Recep Tayyip Erdoğan'dır. Biz bu düşüncemizi kamuoyuyla paylaştık" diye konuştu.
Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ / ISPARTA, (DHA) -

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:05

İLGİLİ HABERLER