
Başbakan'ın başdanışmanından şok suç duyurusu!..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın, ablasının eşi hakkında ‘isim ve nüfuzunu kullandığı’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.
Star Gazetesi'nin haberine göre Akdoğan, kendisine gelen bazı şikayetler üzerine ablasının 3 yıl önce evlendiği Oktay Ferşatoğlu’nun ticari girişimlerinde kendi adını kullanarak menfaat sağlamaya çalıştığını, bunun üzerine eniştesi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu ve dava açtığını söyledi.
Akdoğan, “Hiçbir ilişki, işbirliği veya iletişim halinde olmadığım bu şahsın girdiği ticari teşebbüslerde ismimi kullandığını duyunca suç duyurusunda bulundum, şuan savcılık ve emniyet tahkikatı devam ediyor. Vatandaşlarımızdan ricam bu tür isim ve nüfuz kullanma çabalarına kanmamalarıdır. Yanlış yapan babam dahi olsa yakasına yapışırım. İrademiz dışında hısım olduğumuz bu şahsın yaptığı yanlışlar da sadece kendisini bağlar ve eğer bir hukuksuzluk varsa yargı karşısında hesabını verir” dedi.
AK Parti’nin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar şeklinde 3 Y ile mücadele içinde olduğunu ve ahlaklı siyaseti şiar edindiklerini belirten Akdoğan, benzer durumda olan herkesi de kendisi gibi hukuki yola başvurmaya davet etti.
"BUGÜNLE İLGİLİ DEĞİL"
Yalçın Akdoğan, suç duyurusu ile ilgili haberlerin ardından Twitter'da yaptığı açıklamada, "Ahlak, adaletle ayakta kalır. Yaptığım suç duyurusu Ekim başıdır, bugünle ilgili değildir" dedi.
haberturk
Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 09:55