Yaşam
  • 23.10.2006 17:02

BAŞBAKAN'IN KALDIĞI OTEL RUHSATSIZ ÇIKTI!...

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatilini geçirdiği Marmaris Hisarönü Köyü Bördübet Mevkii'ndeki Golden Key Otel'in işletme ruhsatının olmadığı ortaya çıktı.

Aynı bölgedeki Kamp Amazon dinlenme tesislerinin sahibi olan eski gazeteci Güneş Tecelli, sadece bu otelin değil kendi tesisinin de aralarında bulunduğu, Muğla genelinde, jandarma bölgesine giren, 1000'e yakın otel ve restoran ile pansiyonun ruhsatlarının bulunmadığını söyledi.


      1 Aralık 2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren kanun değişiklikleri ile belediye ve mücavir alan sınırları dışındaki umuma açık istirahat ve eğlence yeri sayılan işyerlerini ruhsatlandırma yetkisi jandarmadan alınarak, İl Özel İdareleri'ne verildi. Bu nedenle de sadece Marmaris bölgesinde 85 işyerinden, ruhsatlarının yenilenmesi için İl Özel İdare Kurulu'na işletmelerin karayollarına tecavüz edip etmediği, Özel Çevre Koruma Kurul kararlarına uyup uymadığı ve İl İmar Komisyonu'ndaki durumu hakkındaki belgelerini teslim etmeleri istendi. Tesisler bu belgeleri ibraz edemeyince Ali Topçuoğlu, Hamdi Yıldırım, Ceyhan Eroğlu, Sadettin Abalı, Habil Uslu, M. Nadi Pirci, Ali Aksoy, Nebahat Kemiksiz, İsmet Şahin, Hida Kılıç, Abdullah Almış ve Ali Aksoy'dan oluşan Muğla İl Encümeni, 10 Ağustos 2006 tarihinde aldığı 580 sayılı kararla, mevzuat hükümlerine aykırı işyeri çalıştırmak suçundan 85 işletmeye 500'er YTL para cezası kesti. Cezaların 10 ay içinde ödenmesi istendi.


      Aynı bölgede ‘Kamp Amazon’ adlı motel ve kampingi bulunan eski gazeteci Güneş Tecelli, “Bizim tesisimiz 27'nci yılına giriyor. Eskiden ruhsat sorunumuz yoktu. Ne zaman ki ruhsat yetkisi İl Özel İdare'ye verildi iki yıldır bu bölgede kimsenin ruhsatı bulunmuyor. Bölge aşırı yağmur alan yer. Doğal olarak bazı işyerleri çatılarını onarıp değişiklik yaptı. Yasal belgeleri tamamlamak sorun oldu. Bu süre içinde bütün işyerlerine para cezası kesildi. Bunun kısa zamanda düzeltilmesi için konunun başbakana iletilmesi gerektiğini düşündüm'' dedi.
      Merkezi İstanbul'da olan Uyar Şirketler Grubu'na ait ve işletme ruhsatı Kudret Erduvan adına kayıtlı olan Golden Key Otel'e de bu yüzden 500 YTL para cezası kesildiği anlaşıldı.
     
     BAŞBAKANI GÖRMEK İSTEYEN ÇOCUKLARA HEDİYE
      Bördübet mevkii sakinleri Golden Key Otel'de kalan Başbakan Erdoğan’ı görmek için yoğun çaba sarfediyor. Babaları Erdoğan’ın kaldığı otelde çalışan Buğra Tay (3) ve Alihan Erdoğan (6) anneleriyle birlikte Başbakan’ı görmeye gitti. Başbakan Erdoğan'ın uyuduğunu ve görüşemeyeceğini söyleyen korumalar, çocuklara oyuncak hediye edip geri gönderdi.
      Öte yandan Başbakan Erdoğan’ın kaldığı otelin yakınlarında bulunan Yedi Adalar Mevkii’nde çadır kurup kamp yapmak için İstanbul’dan gelen bir gruba güvenlik gerekçesiyle jandarma tarafından izin verilmediği öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 02:11

İLGİLİ HABERLER