Gündem
  • 14.5.2008 17:44

BAŞBAKANLIK BASIN MERKEZİ'NDEN "DAYAK" AÇIKLAMASI

ANKARA - Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, bugün bazı gazetelerde yer alan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 11 Mayıs 2008 tarihindeki Antalya programı sırasında gerçekleşen bir olayın tek taraflı beyan ve iddialarla haber konusu yapıldığı kaydedildi.
     Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
     ''Bugünkü bazı gazetelerde Sayın Başbakanımızın 11 Mayıs 2008 tarihli Antalya programı sırasında gerçekleşen bir olayın tek taraflı beyan ve iddialarla haber konusu yapıldığı görülmektedir.
     Söz konusu yayınlar üzerine yapılan ilk incelemede, adı geçen şahsın topluluk içinde yüksek sesle Sayın Başbakanımıza yönelik ağır hakaret ve tahrik içeren ifadeler kullandığı, bunun üzerine kendisine karşı arzu edilmeyen tepkilerin oluşmasını engellemek maksadıyla, Başbakanlık koruma görevlilerinin, şahsı topluluktan uzaklaştırmak için müdahale ettiği anlaşılmıştır.
     Aynı haberlerde, konunun savcılığa intikal ettirildiği anlaşılmakta olup, Başbakanlık koruma görevlilerine yönelik tek taraflı ve haksız ithamlar yerine soruşturma neticesinde olayın açıklığa kavuşturulmasını beklemek gerekmektedir.''

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 12:09

İLGİLİ HABERLER