Gündem
  • 29.6.2008 00:01

BAŞER: "TÜRKİYE'DE KÜRT SORUNU YOKTUR!.."

Terörle mücadelede ABD ve Avrupa Birliği'nin yeterince destek sağlamadığını belirten Başer, "AB sizi üye yapmayacağını söylemesine rağmen hala gidip kapısında ayakkabı yalamaya devam ederseniz, o ülkeyle oturup PKK terörünü sonlandırmak için ülkelerinin başkentinde oturan PKK liderlerini yakalayıp size iadeetmesini sağlayamazsınız" dedi. Terör sorununun çözümü konusunda dillendirilen Kürt sorunuyla ilgili açıklamalarda da bulunan Başer, "Bazılarının empoze etmeye çalıştığı gibi Kürt sorunu yoktur. Neden yoktur biliyor musunuz? Kürt kökenli vatandaşları Türklük potası içerisinde öylesine kabullenmiş, öylesine bir benimsemişizdir ki, bugün ülkenin her yerinde yaşayan Kürk vatandaşlarımız vardır. Bugün ülkenin akademik düzeyinden tutun, bürokratik alanına, nereye bakarsanız bakın askeri bürokrasi dahil Kürkvatandaşlarımız vardır. En yukarı noktalara dahi gitmeleri için önlerinde hiçbir yasal engel mevcut değildir. Bu ülkede 'benim anam Kürt' diyen Cumhurbaşkanı olmuştur ve o makamda oturmuştur" diye konuştu.
"ABD'NİN TERÖRLE MÜCADELEDEKİ ÇEKİNGENLİKLERİNİ GÖRDÜM"
Amerika Birleşik Devletleri'nin Türkiye'nin PKK sorununun çözümü konusunda yeterince destek sağlamadığını anlatan Emekli Org. Başer şöyle konuştu:
"Türkiye'ye PKK terör örgütüyle mücadelede en çok samimi görünen ülke ABD olmakla beraber ve ülkemize yapabileceği birçok katkı olmasına karşın, bunları yapmaktan özenle kaçınmıştır. Bu konuda özel temsilci olarak görev yaptığı 9 aylık dönemde, kendilerinin PKK'yla mücadele konusundaki çekingenliklerini gördüm. Kendilerine şunu da söyledik, dostum ve stratejik ortağım dediğiniz bir ülkenin terörle mücadelesinde, sizin de kabul ettiğiniz ve terör örgütleri listesinde adı yazan bir örgütle olanmücadelemizde, yapabileceğiniz şeyler varda siz bunların tamamını yapmıyorsanız, siz o terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz demektir. Bunu Avrupalılara da söyledik."
Başer, Irak'ta gerçekleşen işgale de değinerek, "Türkiye, Irak'ın işgal eylemindeki tavrıyla beraber bölgenin yeniden şekillenmesi aşamasında masada bulunarak kendi çıkarlarını etkin bir biçimde savunabilme fırsatını kullanamamıştır. Yani Irak'ın yeniden şekillenmesinde daha güçlü bir biçimde söz sahibi olabilmemizin fırsatı doğmuş iken bu fırsatı kullanamamıştır" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER