Gündem
  • 21.3.2023 16:01

Başkan Erdoğan'ın adaylık başvurusu yapıldı!

Başkan Erdoğan'ın adaylık başvurusu yapıldı! AK Parti ve MHP'den ortak açıklama..

Son dakika haberleri: AK Parti ve MHP, Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvuruda bulundu. Çıkışta AK Parti ve MHP heyetleri açıklamada bulundu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakı'nın sadece bir seçim ittifakı olmadığını belirterek, "Cumhur İttifakı tarihi bir birlikteliktir. Uluslararası operasyonlara karşı milli ve ahlaki bir duruştur. Aziz Türk milleti, Kandil yapılanmasına gerekli cevabı verecektir. Bu tokat ABD'den değil Mars'tan duyulacaktır." ifadelerini kullandı. AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz ise "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine yönelik belgelerimizi teslim ettik. Milletimize hayırlı olsun." dedi.

AK Parti ve MHP, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylığı için YSK'ya başvuruda bulundu. Çıkışta AK Parti ve MHP heyetleri açıklama yaptı.

"TÜRK MİLLETİ, KANDİL YAPILANMASINA GEREKLİ CEVABI VERECEKTİR"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Cumhur İttifakı 15 Temmuz sonrası kendiliğinden doğmuştur. Sadece bir seçim ittifakı değildir. Tarihi bir birlikteliktir. Türkiye'yi ilelebet yaşatma iradesidir. Uluslararası operasyonlara karşı milli ve ahlaki bir duruştur. Aziz Türk milleti, Kandil yapılanmasına gerekli cevabı verecektir. Bu tokat ABD'den değil Mars'tan duyulacaktır. Seçimlerin milletimize hayırlı olmasını dilerim." şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN"

AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, açıklamasında, "Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine yönelik belgelerimizi teslim ettik. Milletimize hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

"ADAYIMIZ ÇOK NET, BAŞVURUMUZU TAMAMLADIK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ise "Seçim süreci başladı. Çok hızlı bir şekilde bu süreç işliyor. Takvim kapsamında işlemler peş peşe yapılıyor. Son günü beklemeden, zaten hiç tereddüt etmediğimiz adayımız için başvuruda bulunmuş olduk. Adayımız çok net, başvurumuzu tamamladık. Güzel neticeler elde edelim" ifadelerini kullandı.

BAŞVURU SAAT 15.00'TE GERÇEKLEŞTİ

Başkan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adaylık başvurusunu, AK Parti Grup Başkanı İsmet Yılmaz, MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız yaptı.

Başvuru, saat 15.00'te gerçekleşti.

AK Parti ve MHP TBMM grupları, 16 Mart'ta ayrı ayrı düzenledikleri kapalı grup toplantılarında, Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesine ilişkin grup kararı almıştı.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN YOLU HER DAİM AÇIK OLSUN"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:

"Milletimize hayırlı olsun... Yüce Allah, Cumhurbaşkanımıza daha nice hizmetler yapmayı nasip etsin. Milletimizin ve ülkemizin geleceği için her türlü bedeli ödemiş olan Cumhurbaşkanımızın yolu her daim açık olsun…

Güncellenme Tarihi : 21.3.2023 16:06

İLGİLİ HABERLER