Gündem
  • 28.2.2016 10:31

Başkan 'Kenan Işık hayatını kaybetti' dedi, ailesi yalanladı

Resmi Twitter hesabından açıklamada bulunan Hazinedar, "Değerli tiyatro sanatçımız Kenan Işık'ı kaybettik. Onu daima gülen yüzüyle anımsayacağım. Mekanı cennet olsun" dedi.

Ancak Kenan Işık'ın ailesinden ya da doktorlarından vefat iddiasıyla ilgili bir doğrulama henüz gelmedi. 2014'ün Mart ayında, İstanbul'da gittiği spor salonunda ayağının kayması sonucu yere düşerek başını çarpan Kenan Işık'ın tedavisi Almanya'da sürüyordu.



 

Kenan Işık'la ilgili tweet açıklaması

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar, Kenan Işık’ın ölümü ile ilgili kendi sosyal medya hesabından atılan tweet'in kendisine ait olmadığını açıkladı.

Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar kendi sosyal medya hesabından Kenan Işık'ın öldüğü yönünde atılan tweet ile ilgili açıklama yaptı.

Hazinedar tweet'i kendisinin atmadığını belirterek, Twitter hesabından şunları paylaştı: "Dün gece sosyal medyadaki birçok paylaşım üzerine sosyal medya danışmanım Kenan Işık hakkında bir tweet atmış. Bu sırada yurtdışında bulunmam nedeniyle olayın asılsız olduğunu yeni öğrendim. Sosyal medya danışmanım hakkında gereken işlem yapılmıştır. Bu üzücü durumu öğrenir öğrenmez sevgili Kenan Işık'ın eşi Beril hanımı da arayarak üzüntülerimi belirtmiş bulunmaktayım".

AİLESİ YALANLADI

Atılan bu tweet'in ardından bir çok haber sitesi Kenan Işık'ın öldüğünü iddia etti. Kenan Işık'ın aile yakınları 'Ünlü oyuncunun hayatta olduğunu, vefat etmediğini' söyledi.

KENAN IŞIK KİMDİR ?

1947 yılında Malatya'da doğdu. Devlet Demiryolları'ndan emekli bir memur çocuğu. Ailesinde sanatla uğraşan kimse olmamasına rağmen ilkokulda müsamerelerden başlayarak hep tiyatro ile ilgili oldu.

Şiirler okudu, piyeslerde başrol aldı. Ortaokuldayken Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Ankara'da liseyi okurken Meydan Sahnesi'ne girdi. 17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Işık, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun oldu.

1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Onlarca oyun yazdı, sahneye koydu. Oyuncu, yazar, yönetmen ve seslendirme sanatçısı olarak 30'un üzerinde ödül aldı. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaptı. "Kim Beş Yüz Bin İster?" yarışma programının sunucusu olarak daha geniş kitle tarafından tanındı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:00

İLGİLİ HABERLER