Gündem
  • 28.7.2009 00:10

BAŞÖRTÜLÜYE HAKARET EDEN PATRON TECAVÜZ ZANLISI ÇIKTI!.

Başörtüsü ile iş arayan Şeyma Engin bir çok yere iş başvurusu yaptı. Bu başvurulardan biride Çilek Grup adıyla faaliyet gösteren bir organizasyon şirketine oldu. Ancak şirketten gelen mail Şeyma Engin'i şok etti. Laiklik ve çağdaşlıktan söz eden mail sahibi Emir Onur Çilek iş başvurusu yapan genç kıza ağza alınmayacak hakaretlerde bulundu. 

İşte o maili yazdığı iddia edilen şirketin patronu Emir Onur Çilek, 2004 yılında bir kıza tecavüzden tutuklanmış.

İŞTE KONUYLA İLGİLİ O TARİHTE HÜRRİYET GAZETESİ'NDE ÇIKAN HABER

Amerikan adaletinin kapattığı dosya, bir yıl sonra Türkiye’de yeniden açıldı. Amerika’daki Onur için uluslararası tutuklama kararı çıkarıldı. 20 yıl hapis cezası isteniyor.

Miami St. Thomas Üniversitesi’nde Politika Mühendisliği okuyan Emir Onur Çilek, 4 ay önce tanıştığı Nermin Karga’ya, 25 Temmuz 2003’te, Williams Island’daki evinde tecavüz etmekle suçlandı.
Soruşturmayı, Aventura Polis Merkezi’nden 173 rozet numaralı Dedektif James Cumbie yürüttü. Dedektifin elinde, olaydan 4 gün sonra Jackson Memorial Hastanesi Tecavüz Tedavi Merkezi’nden alınmış cinsel darp raporu ve 17 yaşındaki Nermin Karga’nın ifadesi vardı. Dedektif Cumbie, muayeneyi yapan Doktor Simmons’un görüşüne dayanarak, kızlık zarındaki berelenme, ezik ve 9-10 yırtığın çok kısa süre önce zorlamalı tecavüz sonucu oluştuğunu raporuna not düştü.

1983-84 yılı Türkiye vergi rekortmeni, eski müteahhit Tayfun Çilek ile modacı Emel Yazal’ın oğlu, 21 yaşındaki Emir Onur Çilek, 31 Temmuz günü tutuklandı. Polis memuru Brizuella tarafından Dade İlçesi Cezaevi’ne götürüldü.

SORUŞTURMAYI VURAN GECİKME

Dosyayı üstlenen Eyalet Savcısı Katherine Fernandez Rundle ise Çilek’e yöneltilen suçlama konusunda Dedektif Cumbie kadar emin değildi. Raporuna ‘Tecavüzü kanıtlayacak yasal bulgular olduğunu söylemek imkansızdır’ yazmasını sağlayan gelişmeler Nermin Karga’nın olaydan sonra polise başvurmak için iki gün beklemesiyle başlıyordu.

Dedektif Cumbie raporunda tarihleri net yazmamıştı. Oysa savcı mağdur ifadesinin başvurudan bir gün sonra alındığını, Doktor Simmons’un ise muayeneyi 29 Temmuz’da yani olaydan dört gün sonra yaptığını saptadı. Nermin Karga, polis ifadesinde, Emir Onur Çilek’ten korktuğu için polise geç başvurduğunu söylüyordu. Tutanaklara bakılırsa Dedektif Cumbie, Nermin Karga’yı alışılmadık bir şekilde sorgulamıştı:

Dedektif J. Cumbie: Evin içindeyken Onur Çilek sizi öpmeye başladı mı?

Nermin Karga: Evet başladı.

D.C: Ona defalarca durmasını söylediniz mi?

N.K: Evet ona belki 10 defa durmasını söyledim ve...

D.C: Kaç... Kaç kere?

N.K: 10 defa

D.C: Peki durdu mu?

N.K: Hayır durmadı, daha da sinirlendi.

D.C: Onur Çilek elbisenizi zorla çıkarttı mı?

N.K: Evet çıkarttı.

D.C: Onur Çilek sizi evin içindeki yatağa doğru kasten itekledi mi?

N.K: Evet, yatağa itti.

D.C: Onur Çilek, kollarınızı, ellerinizi zorla arkada birleştirdi mi?

N.K: Evet, yaptı.

D.C: Onur’a, size karşı olan saldırısı sırasında gönüllü bir rızada bulundunuz mu?

N.K: Hayır bulunmadım.

D.C: Onur Çilek bu cinsel darp eylemini sonuçlandırdı mı?

N.K: Evet, sonuçlandırdı.

D.C: Yardım çağırmak için bağırmaya çalışmadınız mı?

N.K: Evet çalıştım.

D.C: Onur Çilek, kimsenin çığlığınızı duymaması için yüzünüzün üzerine zorla bir yastık kapattı mı?

N.K: Evet kapattı.

D.C: Cinsel darp olayına karşı olursanız sizi döveceğini söyledi mi?

N.K: Evet, öldüresiye döveceğini söyledi.

Nermin Karga’nın tutanaklardaki anlatımına bakılırsa olay şöyle devam ediyor: Genç kız, tecavüzden sonra kalkıp giyindi. 16.15-16.20 sıralarında Çilek’le evden çıktılar. Otomobiliyle, Emir Onur Çilek’in aracını takip etti. Hallende Kumsalı’na gittiler. Genç kadın bu durumu, ‘Kendimde değildim ve acı duyuyordum ve ondan korkuyordum, ne yapmak istediğini bilemedim’ diye açıklıyor dedektife. Hallandale Kumsalı’nda 19.00’dan gece 00.30’a kadar kalmasına rağmen tecavüze uğradığını kimseye anlatmadığını söylüyor. Gerekçe olarak da ‘Ondan korktum, sürekli etrafımdaydı’ diyor. Genç kız evine dönüyor. Yanında kaldığı ağabeyi İsmet Karga’ya olayı 27 Temmuz pazar günü anlatıyor.

AMA O İSTEMİŞTİ

Emir Onur Çilek ise banta alınıp, Dedektif Cumbie’nin raporuna yansıtılan ifadesinde olayın farklı bir atmosferde geliştiğini anlatıyor. Çilek, 19 yaşlarında olduğunu tahmin ettiği Nermin Karga’yı, Türk Amerikan Gençlik grubu vasıtasıyla 4 aydır tanıyormuş. Genç kız 25 Temmuz günü saat 14.00 sıralarında, Türk-Amerikan toplantısı için evine gelmiş. Toplantı bir saat kadar sürmüş. Nermin Karga kendisini öpmüş. Yatak odasındayken kıyafetlerini çıkartmaya yardımcı olmuş. Korunmak için prezervatif kullanmış. Zora başvurmamış, tehdit etmemiş, bağırmamış. Hatta Karga’nın acı duyduğunu söylemesi üzerine ilişkiye girmek istememiş. Ancak genç kız, kendisiyle seks yapmak istemiş. Yaklaşık 40 dakika yatak odasında kalmışlar. 17.00 sularında evi terk etmişler. Ayrı arabalarla Hallandale Kumsalı’ndaki bir partiye gitmişler. Nermin Karga, 01.00 sıralarında partiden ayrılmış.

NEDEN İNTİHAR ETTİ?

Emir Onur Çilek’in tutuklanıp cezaevine gönderildiği gün, saat 18.00’de Palm Beach Şerif Ofisi’ne Nermin Karga’nın intihar haberi ulaştı. Genç kız kendini Boca Raton’daki evlerinin tavanına asmıştı. Polis kayıtlarına göre, ölüm olayında cinayet kuşkusu yoktu. Polis Nermin Karga’nın bilgisayarına el koydu.

Genç kız tecavüzün ayrıntılarını bilgisayara İngilizce ve Türkçe olarak not almıştı. İngilizce metinde şu satırlar yer alıyordu: ‘Onur Çilek, Türkçe olarak ‘sana tecavüz edeceğim’ dedi. Ben niçin diye sorunca, ‘Çünkü Türksün ve bakiresin. Tek suçun Türk ve bakire olmak’ dedi.’

300 MİLYAR KEFALET

Yargıç David Miller 6 Ağustos günü, Emir Onur Çilek’in 200 bin dolar (300 milyar lira) kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. İlçeyi terk etmesi ve Karga Ailesi’yle temas etmesi yasaktı. Pasaportuna el kondu. Çilek, uluslararası sosyetenin yaşadığı Williams Island’daki evine döndü. 4 gün sonra, aynı olay nedeniyle harekete geçen Göçmen Bürosu tarafından tutuklandı. Gerekçe kısaydı: ‘Toplumsal tehdit oluşturmak.’

Eyalet Savcısı Katherine Fernandez Rundle 5 Eylül 2003’te kaleme aldığı raporda, kurbana cinsel saldırıda bulunan kişinin kimliğinin belirlenemediğini yazdı. Takipsizlik kararı, kurbanın velisi İsmet Karga’ya Hakim Miller tarafından aktarılmıştı. Hakim Miller, Karga’ya bu konuyu kendisinin halletmeye kalkışması, sanığa zarar vermesi durumunda, zaten acı verici olan olayların daha da artacağını söylemişti.

Yaklaşık bir ay hapis yatan Emir Onur Çilek, serbest bırakıldı. İsmet Karga ise, New York’taki Türkiye Konsolosluğu’na başvurdu. TCK’nın 5’inci maddesine göre, bir Türk vatandaşı aleyhine yurt dışında 3 yıldan fazla hürriyeti bağlayıcı ceza gerektiren suç işlenmesi halinde re’sen kovuşturma başlatılabiliyordu. Adalet Bakanlığı, dilekçe ve evrakı Uluslarası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü aracılığıyla Kadıköy Cumhuriyet Savcılığı’na gönderdi.

TÜRKİYE’DE YARGILANIYOR

Savcılık, Emir Onur Çilek hakkında 18 yaşından küçük Nermin Karga’nın zorla ırzına geçip kızlığını bozmak ve zorla alıkoymaktan TCK 416/1, 418/2, 430/1 maddeleri uyarınca 10.5 yıldan 20.5 yıla kadar ağır hapis istemiyle dava açtı. Serbest kaldıktan sonra evlenen Emir Onur Çilek, şimdi kırmızı bültenle aranıyor. Türkiye’ye girer girmez tutuklanması için hakkında çıkarılmış bir de gıyabi tutuklama kararı var.



İstanbul Gaziosmanpaşa’da ailesiyle birlikte yaşayan Nermin Karga, 1998 yılında ABD’nin Florida Eyaleti Miami kentinde oto tamirciliği yapan ağabeyi İsmet Karga’nın yanına yerleşti. İsmet Karga, burada kalabilmesi için kardeşinin velayetini üzerine aldı. Liseye burada başlayan 17 yaşındaki Nermin Karga, tecavüze uğradığını iddia ettiği 2003 yılında Broward Halk Okulu’na gidiyordu.

TÜRK-AMERİKAN GENÇLİK DERNEĞİ BAŞKANI

Emir Onur Çilek, lise 1 ve 3’üncü sınıfları Avusturya’da okuduktan sonra, 2001 yılında Florida Eyaleti’nin Miami kentine yerleşti. Annesiyle birlikte ev tutan Emir Onur Çilek, liseyi burada bitirdi. St. Thomas Üniversitesi Politika Mühendisliği bölümüne kaydını yaptırdı. Çilek, arkadaşıyla birlikte, Türk-Amerikan Gençlik Derneği’ni kurdu ve başkan seçildi. Tecavüz iddiasıyla tutuklanınca başkanlıktan istifa etti.

TÜRKİYE'DEKİ DURUŞMAYA ABD'DEN TANIK GELDİ

Nermin Karga’nın ağabeyi İsmet Karga’nın ABD’den gelen eski ve yeni eşi, 26 Ekim Salı günü Kadıköy 1. Ağır Ceza Mahkemesi’deki duruşmada tecavüz olayını anlattı.

İsmet Karga’nın eski eşi Cheryl Joy Naffin, Nermin Karga’nın Emir Onur Çilek ile başkanı olduğu Türk Amerikan Gençlik Cemiyeti vasıtasıyla tanıştığını, aralarında herhangi bir duygusal ilişki bulunmadığını söyledi. Nermin Karga’nın kendisini toplantı için çağıran Onur Çilek’in evine gittiği günden sonra bunalıma girdiğini söyleyen Naffin, şunları anlattı: ‘Onur Çilek, Nermin’i telefonla arayınca paralel telefonu açtım. Onur Çilek, Nermin’e ‘Polise ve abine anlattın mı’ diye sordu. O da ‘Hayır’ dedi. Nermin başka bir telefon görüşmesinde ise Onur’a ‘Beni rahatsız etme’ dedi. Ertesi gün Nermin olanları bize anlattı. Onur, zorla elbiselerini çıkarmış. Ağzına yastık kapatıp, ellerini arkadan tuttuktan sonra zorla tecavüz etmiş. Ağabeyi İsmet Karga durumu polise bildirdi. Polisler Nermin’in ifadesini aldı. Hastaneye götürülen Nermin Karga’nın tecavüze uğradığı belirlendi. Benim görebildiğim kadarıyla bileklerinde sıkmaya bağlı morluklar vardı. Nermin’e unutmaması için başına gelenleri Türkçe ve İngilizce bilgisayara yazmasını söyledim. Ertesi gün işe gittim. O da okula gidiyorum diye evden çıktı. O gün telefonlarıma cevap vermedi. Ağabeyi evde intihar etmiş bir şekilde bulmuş. Tecavüz nedeniyle okuldan ayrıldığını daha sonra öğretmeninden duyduk.’

AVUKAT OLMAK İSTİYORDU

Nermin Karga’nın intihara meyilli biri olmadığını söyleyen Chery Joy Naffin gözyaşları içinde ‘Nermin çok iyi bir kızdı. İngilizceyi çabuk sökmüştü. Avukat olmak istiyordu. Hayalleri yarım kaldı’ dedi. Sanık avukatının sorusu üzerine Naffin, Nermin Karga’nın hastanedeki muayene gününe kadar geçen dört gün süre zarfında banyo yaptığını ve çamaşırlarını da yıkadığını söyledi.

İsmet Karga’nın şimdiki eşi Maria Regina Tavrsda Cunha ise şöyle ifade verdi:

‘Eşim İsmet Karga, ABD’de kalabilmesi için kızkardeşini formalite olarak evlat edindi. Nermin Karga eşimin ilk eşi Chery ile kalıyor, ara sıra ziyaretimize geliyordu. Kendisiyle çok iyi arkadaş olmamıza rağmen Nermin başına gelenleri bana anlatmadı. Ağabeyi olaydan sonra Nermin’in çok utandığı için tecavüz olayını anlatmak istemediğini söyledi.’

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:04

İLGİLİ HABERLER