Başvuru süresi 1 Haziran'da doluyor! İndirimi sakın kaçırmayın

2 dk okuma
Başvuru süresi 1 Haziran'da doluyor! İndirimi sakın kaçırmayın

Hızlı Özet

SGK Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Geriye Yönelik SGK Teşviklerinden Yararlanmanın Usul ve Esaslarına ilişkin 29/05/2018 tarih ve 2018/17 sayılı genelgeyi yayınladı.






Resmi Gazete'de yayınlanan genelgeye göre, geçmişte tüm şartları sağladığı halde SGK prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanmamış işverenler yeni bir hak verildi. Bu genelgeyle birlikte bugüne kadar faydalanılmayan teşviklerle ilgili yüzbinlerce liralık iade almak artık mümkün.



SGK Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü Geriye Yönelik SGK Teşviklerinden Yararlanmanın Usul ve Esaslarına ilişkin 29/05/2018 tarih ve 2018/17 sayılı genelgeyi yayınladı.



5510 sayılı Kanunun Ek 17 nci maddesinin ikinci fıkrası ile “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önceki dönemlere ilişkin olmak üzere tüm şartları sağladığı halde bu Kanun veya diğer kanunlarla sağlanan prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanmamış işverenler ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce yararlanılan prim teşviki, destek ve indirimlerin değiştirilmesine yönelik talepte bulunan işverenler tarafından en son bu maddenin yürürlük tarihini takip eden aybaşından itibaren bir ay içinde Kuruma başvurulması halinde, yararlanılmamış olan prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanılabilir veya yararlanılmış olan prim teşviki, destek ve indirimleri başka bir prim teşvik, destek ve indirimi ile değiştirilebilir. ” hükmü getirildiğinden, 2018/Mart ayı/dönemi ve öncesine ilişkin teşvik değişiklik taleplerinde anılan fıkra uyarınca işlem yapılacaktır.



SÜRE 1 HAZİRAN'DA DOLUYOR



Buna göre, 2018/Mart ayı/dönemi ve öncesine ilişkin geriye yönelik teşvikten yararlanma veya teşvik değişiklik talepleri için işverenlerin 1/4/2018 ila 1/6/2018 tarihleri arasında (bu tarih dahil) internet ortamında veya işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine kağıt ortamında başvurması gerekmektedir.



Buna göre, geriye yönelik teşvikten yararlanma veya teşvik değişiklik başvurularının anılan maddenin ikinci fıkrası kapsamında yasal süresi içinde 1/6/2018 tarihine kadar (bu tarih dahil) yapılmış olması halinde ilgili kanunlarda gerekli şartların sağlanmış olması kaydıyla, yararlanılmamış olan prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanılabilir veya yararlanılmış olan prim teşviki, destek ve indirimleri başka bir prim teşvik, destek ve indirimi ile değiştirilebilir.



2018/Mart ayı/dönemi ve öncesine ilişkin geriye yönelik teşvikten yararlanma ve teşvik değişiklik başvurularının 2/6/2018 tarihi ve sonrasında yapılmış olması halinde ise bu talepler hakkında işlem yapılmayacaktır.



İNTERNETTEN DE BAŞVURMAK MÜMKÜN



2018/Nisan ayı/dönemi ve sonrasına ilişkin olmak üzere gerek 5510 sayılı Kanun gerekse diğer Kanunlarda yer alan prim teşviki, destek ve indirimlerinden yararlanılmayan veya yararlanılmış olan prim teşviki, destek ve indirimin başka bir teşvikle değiştirilmesine ilişkin talebin, ilgili Kanunlarda aranılan şartların sağlanması kaydıyla, geriye yönelik teşvikten yararlanılmak istenen ayı/dönemi takip eden altı ay içinde internet ortamında veya işyerinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne/sosyal güvenlik merkezine kağıt ortamında yapılması gerekmektedir.




Bu haber 790 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Suudi Arabistan Türkiye'nin petrol devlerini satın alıyor
Ekonomi

Suudi Arabistan Türkiye'nin petrol devlerini satın alıyor

Suudi Arabistan devletinin sahibi olduğu Saudi Aramco’nun yöneticileri, OYAK bünyesindeki GüzelEnerji’nin Aliağa, Samsun ve Gebze’de bulunan tesislerinde incelemelerde bulundu. Taraflar arasındaki ortaklık görüşmelerinin birkaç ay içinde tamamlanarak resmi sürece taşınması bekleniyor.

Habervitrini9923 Görüntüleme
IMF 2030 yılı dünya ekonomi ligi puan sıralamasını açıkladı.. Türkiye çıkışta
Ekonomi

IMF 2030 yılı dünya ekonomi ligi puan sıralamasını açıkladı.. Türkiye çıkışta

Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından yayınlanan Dünya Ekonomik Görünüm Raporu projeksiyonlarına göre, dünya ekonomisi 2030 yılına kadar yaklaşık 25 trilyon dolar büyüyerek toplam küresel nominal GSYH'de 150,3 trilyon doları aşacak.

Habervitrini9982 Görüntüleme
Boğazın incisine yoğurtçu talip oldu
Ekonomi
#istanbul#Yaşam#YAŞAM Haberleri

Boğazın incisine yoğurtçu talip oldu

Yalının ilk olarak 70 milyon dolara satışa verildiği ancak alıcı çıkmayınca 55 milyon dolara kadar düşürüldüğü öğrenildi.

Habervitrini10568 Görüntüleme
Türkiye 10 yılda güneş ve rüzgardan 442,2 teravatsaat elektrik üretti
Ekonomi
#Spor#haber#Kültür Sanat

Türkiye 10 yılda güneş ve rüzgardan 442,2 teravatsaat elektrik üretti

2015'te güneş ve rüzgardan toplamda 11 bin 847 gigavatsaat elektrik üreten Türkiye, 300 milyon dolarlık ithal kömürle üretilebilecek elektriği ikame ederek, 9,5 milyon tonluk karbondioksit emisyonunun önüne geçti. Aradan geçen 10 yılda güneş ve rüzgardan elektrik üretiminin artmasıyla fosil yakıt kullanımından kaynaklanabilecek karbon emisyonları da giderek azaldı.

Habervitrini9919 Görüntüleme