Yaşam
  • 3.10.2008 09:38

BATMAN ÇAYINDA TOPLU BALIK ÖLÜMÜ

İki gün içinde milyonlarca balığın ölü olarak kıyıya vurması ve çevreye yayılan kötü koku köylüleri tedirgin etti.
Bu durum, çevre sakinlerini ve bölgede Balıkçılık yapan vatandaşları tedirgin ederken, yavru balıkların yanı sıra yaklaşık 1 Kilo gram ağırlığındaki ölü balıklarında da kıyıya vurduğu gözlendi.

Balık ölümlerinin nedeninin suya atılan kimyasal bir ilaçtan kaynaklandığını iddia eden Sinan köyü sakinlerinden Zeki Keskin, Böyle bir katliam yapan şahıs veya şahısların insanlıktan nasiplerini almadığını söyledi.

Balık ölümlerinin farkına varması üzerine büyük bir tehlikeden kurtulduklarını belirten Zeki Keskin, “Bayram günü gezmek için çay kenarına geldim. Çaya baktığımda sanki çuvalla saman dökülmüş gibi ölü balıkları fark etim.Balıklara baktığımda şiştiklerini gördüm ve içlerini açtım ve balığın bütün organlarının parçalandığını gördüm.Dinamitle öldüklerine inanmıyorum muhtemelin kimyasal bir ilaç atılmış,Biz bu durumu fark etmeseydik yarın öbür gün çocuklarımız buraya balık avlamaya gelecek ve kıyıda bu balıkları görünce alıp eve getirecek.bizde ailece pişirip yerdik,ve o an bu balıklar gibi bizde ölebilirdik” dedi

Bölgede Balıkçılık yaparak geçimini sağlayan Mecit Avanos ise,Arkadaşlarının çayda balık ölümlerinin görüldüğünü söylemelerini önceleri önemsemediğini belirterek “Böyle bir katliam yapılacağı aklımın uçundan bile geçmiyordu.Çaya gelip baktığımda gözlerime inanamadım ve hemen jandarmaya haber verdim,Ve şuan tek düşündüğüm bu katliamı yapan kendini insan sınıfına sokuyor mu? onu merak ediyorum.Yarın öbür gün çocuklar bu balıkları alsa yada suya girip zehirlenseler kim hesabını verecek.Yetkililerden bu durumu araştırmalarını istiyoruz.ve bu suçu kim işlemişse cezasız kalmamasını istiyoruz.”dedi.

Köyde balıkçılık yapan köylüler ise çok sayıda ölü balığa rastlandığını belirterek, tek geçimlerinin balıkçılık olduğunu, bunun için çözüm bulunmasını istediler.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:47

İLGİLİ HABERLER