Gündem
  • 20.4.2006 20:43

BATMAN'DA YEZİDİ BAYRAMI...

ZEKİ GÜN - M. ŞÜKRÜ YILDIRIM
BATMAN  - Batman Valisi Haluk İmga, 'dünyanın yaratılış günü' anlamına gelen 'Çarşema Sor' isimli bayramlarını kutlayan Yezidi vatandaşları, kurdukları çadırda ziyaret ederek bayramlarını kutladı.


Vali İmga, AK Parti Milletvekili M. Nezir Nasıroğlu, İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü ve AK Parti İl Başkanı Muzaffer Bağ ile birlikte Yezidi vatandaşların yaşadığı Beşiri İlçesi Uğrak Köyü'ne giderek, bayramlarını kutladı. Ziyarette konuşan Yezidiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Bulut, Türkiye'de yaşamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, "Yezidi olduğumuzdan dolayı ezilmedik" dedi.


Bölgede vatandaşlarla birtakım ihtilafları olduğunu belirten Başkan Bulut, "Buradaki vatandaşlarla bazen arazi ve rant tartışmalarımız, kavgamız olmuştur ama bu tür vakalar bölgede çok görülüyor. Fakat Yezidilik'ten dolayı bugüne kadar hiç ezilmedik ve saldırıya uğramadık" diye konuştu. Avrupa ülkelerinde yaşayan Yezidiler'in 'Yezidi olduğumuz için Türkiye'ye gidemeyiz' ve 'Türkiye'de dini vecibelerimizi yapamayız' söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını söyleyen Bulut, "Ben böyle bir şey görmedim. Hatta Türkiye Cumhuriyeti şemsiyesi altında yaşadığımız için ve İslam coğrafyasında bulunduğumuz için yaptığımız birçok hata bağışlanıyor. Avrupa'daki Yezidiler rahatlıkla dönebilir" şeklinde konuştu.
Vali Haluk İmga ve M. Nezir Nasıroğlu, bayram için kurulan çadırda Yezidi vatandaşların bayramını kutladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 07:23

İLGİLİ HABERLER